TOP recepty na tradičné veľkonočné zákusky: Oslaď si s nami Veľkú noc!

Galéria: Veľkonočné pečenie

Späť na článok

Žĺtkové rezy

Korpus:

  • 310 g masla
  • 310 g práškového cukru
  • 8 bielkov
  • 250 g mletých orechov
  • 170 g hrubej múky
  • 1⁄2 prášku do pečiva

Poleva:

  • 8 žĺtkov
  • 310 g práškového cukru
  • 1 polievková lyžica oleja

Postup:

  • Ako prvé si vymiešame maslo s cukrom. Postupne primiešame sneh s bielkov, múku, orechy a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
  • Zatiaľ si pripravíme polevu. Žĺtka poriadne vyšľaháme s cukrom a trochou oleja. Nanesieme na ešte teplý múčnik a necháme zaschnúť.

Z NÁŠHO YOUTUBE