Avokádo a mango: Recepty na guacamole a hummus

Recepty na guacamole a hummus

Avokádo a mango – dve exotické ingrediencie, ktoré si našli cestu do slovenských kuchýň. Avokádo, symbol mexickej kultúry, si získalo srdcia mnohých Slovákov, a to nielen vďaka obľúbenému guacamole. Vedeli ste, že 16. septembra sa oslavuje Medzinárodný deň guacamole? A čo keď k avokádu pridáte mango? Vznikne neodolateľná kombinácia, ktorá osvieži každý stôl. 

Pripravte si dva jednoduché recepty v pohodlí domova. Vyskúšajte plody od Titbit, ktoré dozrievajú v špeciálnych zrecích komorách v Čechách. Vďaka unikátnej technológii dozrievajú od kôstky, tak ako na strome. Chutia potom ako pobozkané exotickým slnkom.

Reklama

Guacamole z avokáda a manga

Existuje nespočet receptov na guacamole, pretože každý má svoj vlastný spôsob, ako ho pripraviť a vylepšiť. Základný recept zvyčajne obsahuje avokádo, limetkovú šťavu a soľ. Mnohí ľudia pridávajú ďalšie ingrediencie ako červenú cibuľu, chilli papričky, koriander, paradajky alebo dokonca ovocie. A práve tento recept je jedným z tých, ktorý vás inšpiruje k vyskúšaniu novej chuti. Tento neobyčajný twist na klasický recept s mangom vás prekvapí svojou vyváženou chuťou. Dip je ideálny na večery s priateľmi, keď chcete ponúknuť niečo originálne. Navyše je príprava rýchla a jednoduchá, takže si ho môžete vychutnať kedykoľvek.

PRE 4 OSOBY BUDEME POTREBOVAŤ:

• 2 RTE avokáda hass

• 1 RTE mango

• šťava z polovice limetky

• štipka soli

• hrsť nakrájanej pažitky

• hrsť nakrájanej mäty

• 1 nasekaná chilli paprička

Reklama

Hummus s avokádom

Hummus s avokádom je ako upgrade klasického hummusu na vyššiu úroveň. Pridaním avokáda získate nielen jemnejšiu textúru, ale aj krásnu nazelenalú farbu. Skvele sa hodí ako dip k čerstvej zelenine, celozrnným tortillám alebo ako náplň do sendvičov. A ak radi experimentujete, skúste ho pridať do šalátu. Príprava je taká jednoduchá, že ju zvládne aj ten, kto si s kuchyňou veľmi nerozumie, ale má mixér.

PRE 4 OSOBY BUDEME POTREBOVAŤ:

• 1 RTE avokádo hass

• 1 plechovka cíceru

• 2 lyžice tahini

• 1 lyžička rímskeho kmínu

• 1 lyžička soli

• šťava z polovice limetky

• 1 strúčik cesnaku

• trochu olivového oleja

Všetky suroviny zmiešajte a rozmixujte do požadovanej konzistencie. Hotový hummus dozdobte údenou paprikou, čiernym sezamom, pažitkou, rímskym kmínom a polovicou limetky. Nakoniec ešte pokvapkajte olivovým olejom. Ak dávate prednosť mangu, použite ho namiesto avokáda a vznikne vám celkom nový recept.

Reklama

Viac receptov na www.titbit.cz

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE