Avokádo a mango – dve exotické ingrediencie, ktoré si našli cestu do slovenských kuchýň. Avokádo, symbol mexickej kultúry, si získalo srdcia mnohých Slovákov, a to nielen vďaka obľúbenému guacamole. Vedeli ste, že 16. septembra sa oslavuje Medzinárodný deň guacamole? A čo keď k avokádu pridáte mango? Vznikne neodolateľná kombinácia, ktorá osvieži každý stôl.
Pripravte si dva jednoduché recepty v pohodlí domova. Vyskúšajte plody od Titbit, ktoré dozrievajú v špeciálnych zrecích komorách v Čechách. Vďaka unikátnej technológii dozrievajú od kôstky, tak ako na strome. Chutia potom ako pobozkané exotickým slnkom.
Guacamole z avokáda a manga
Existuje nespočet receptov na guacamole, pretože každý má svoj vlastný spôsob, ako ho pripraviť a vylepšiť. Základný recept zvyčajne obsahuje avokádo, limetkovú šťavu a soľ. Mnohí ľudia pridávajú ďalšie ingrediencie ako červenú cibuľu, chilli papričky, koriander, paradajky alebo dokonca ovocie. A práve tento recept je jedným z tých, ktorý vás inšpiruje k vyskúšaniu novej chuti. Tento neobyčajný twist na klasický recept s mangom vás prekvapí svojou vyváženou chuťou. Dip je ideálny na večery s priateľmi, keď chcete ponúknuť niečo originálne. Navyše je príprava rýchla a jednoduchá, takže si ho môžete vychutnať kedykoľvek.
PRE 4 OSOBY BUDEME POTREBOVAŤ:
• 2 RTE avokáda hass
• 1 RTE mango
• šťava z polovice limetky
• štipka soli
• hrsť nakrájanej pažitky
• hrsť nakrájanej mäty
• 1 nasekaná chilli paprička
Hummus s avokádom
Hummus s avokádom je ako upgrade klasického hummusu na vyššiu úroveň. Pridaním avokáda získate nielen jemnejšiu textúru, ale aj krásnu nazelenalú farbu. Skvele sa hodí ako dip k čerstvej zelenine, celozrnným tortillám alebo ako náplň do sendvičov. A ak radi experimentujete, skúste ho pridať do šalátu. Príprava je taká jednoduchá, že ju zvládne aj ten, kto si s kuchyňou veľmi nerozumie, ale má mixér.
PRE 4 OSOBY BUDEME POTREBOVAŤ:
• 1 RTE avokádo hass
• 1 plechovka cíceru
• 2 lyžice tahini
• 1 lyžička rímskeho kmínu
• 1 lyžička soli
• šťava z polovice limetky
• 1 strúčik cesnaku
• trochu olivového oleja
Všetky suroviny zmiešajte a rozmixujte do požadovanej konzistencie. Hotový hummus dozdobte údenou paprikou, čiernym sezamom, pažitkou, rímskym kmínom a polovicou limetky. Nakoniec ešte pokvapkajte olivovým olejom. Ak dávate prednosť mangu, použite ho namiesto avokáda a vznikne vám celkom nový recept.
Viac receptov na www.titbit.cz