Večerné rituály pre krásu

Každá z nás má svoje rituály, o ktorých možno ani netuší a robí ich celkom podvedome. Či už sa týkajú pracovného života alebo voľného času, občas na škodu naozaj nie sú. Veď taká ranná šálka voňavej kávy vás dokáže dostať do psychickej pohody už za pár minút a vy sa môžete naplno venovať pracovným či iným povinnostiam. Ak si ale osvojíte aspoň niektoré z nasledujúcich rituálov, poteší sa nielen psychika, ale aj vaša telesná schránka. Na čo by ste teda pred odchodom pod perinu nemali nikdy zabúdať?

 

 

1. Odlíčte sa!

 

Jeden z najdôležitejších krokov, zdôrazňovaný neustále a napriek tomu ho veľa z nás často zanedbá. Faktom ale je, že len dôkladne odlíčená a čistá pleť môže v noci dýchať a regenerovať sa, preto na to myslite vždy, keď vás napadne kacírska myšlienka ľahnúť do postele hneď po príchode z náročného večierku bez toho, aby ste navštívili kúpeľňu.

 

Odporúčame tiež: Zopár zlatých pravidiel odličovania

pleťová maska

Zdroj: Shutterstock®

 

2. Pleťová maska

 

Tiež tak milujete pleťové masky? Čo tak vyskúšať ich večernú aplikáciu? Niektoré druhy masiek možno bez problémov nechať pôsobiť celú noc a ráno sa môžete tešiť z hydratovanej a hladučkej tváričky. Počas nočného spánku totiž pleť prijíma účinné látky z masiek najľahšie a najintenzívnejšie a verte, že päťminútová hydratácia zázraky s vašou pleťou naozaj neurobí.

 

Odporúčame tiež: Hydratačná pleťová maska z gréckeho jogurtu

pleťový peeling

Zdroj: Shutterstock®

 

3. Peelingujte!

 

Nemusíte každý večer – všetko závisí od typu vašej pleti a ak nie je až príliš mastná, každodenná aplikácia peelingu sa ani neodporúča. V každom prípade na peeling nezabúdajte – len pleť zbavená odumretých čiastočiek kože môže žiariť zdravím a krásou!

 

 

4. Retinol pred spaním

 

Pozorujete na vašej tvári prvé, prípadne druhé alebo tretie vrásky? Vyskúšajte večernú aplikáciu retinolu. Retinol podporí produkciu kolagénu, vďaka čomu bude vaša pleť vyzerať mladšie, zároveň ale môže urobiť vašu pleť citlivejšiu pri kontakte so slnečnými lúčmi – preto krémy a séra s retinolom aplikujte vždy na noc a počas dňa sa chráňte krémami s ochranným faktorom.

 

Odporúčame tiež: Retinol a jeho 6 zázračných účinkov na pleť

pleťové sérum

Zdroj: Shutterstock®

 

5. Extra dávka hydratácie

 

Hydratačné séra môžete aplikovať aj ráno, určite na ne ale nezabúdajte aj pri vašej večernej rutine. Všetky účinné látky sa vtedy vstrebávajú najlepšie, takže nesprávajte sa k vašej pleti macošsky a doprajte jej porciu výdatnej hydratácie práve pred odchodom do postele.

 

 

6. Zbavte sa nežiadúcich chĺpkov

 

Nech už sú kdekoľvek, vždy pri ich odstraňovaní riskujete podráždenie pokožky. Počas noci sa podráždená koža väčšinou stihne upokojiť. Tak kto by to riskoval cez deň?

 

Odporúčame tiež: Čo by ste mali vedieť o pleťových krémoch

hydratácia organizmu

Zdroj: Shutterstock®

 

7. Dajte si pohár vody

 

Síce to príliš schvaľovať nemôžeme, koľké z nás sa ale večer pristihnú pri myšlienkach na to, koľko málo vody vypili počas dňa? A pripomenie nám to práve neuhasiteľný smäd, bohužiaľ. Dožeňme to teda aspoň večer a dajme si pohár čistej vody, najneskôr však hodinku pred spaním.

 

Odporúčame tiež: Keď telo klame telom a chýba nám voda

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
8 komentárov
tofica

tofica

08.12.2016 17:07

Dobré tipy.. Všetky realizujem , len ten Peeling musím častejšie..

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

08.12.2016 17:19

na hydratáciu asi vyskušam

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

08.12.2016 19:05

vidím, že sa musím polepšiť

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

08.12.2016 22:32

odlíčenie večer, to je základ pre pleť, tiež doháňam hydratáciu večerným čajíčkovaním

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

10.12.2016 17:24

Super článok :).. Hlavne sa odlíčiť.. to je základ :)

Vaše meno:

ľubka Olexyová

ľubka Olexyová

10.12.2016 18:27

v celku dodržiavam;-)

Vaše meno:

Bria Tóthová

Bria Tóthová

01.01.2017 22:15

presne tak :)
hlavne sa treba odličovať a to poriadne !

Vaše meno:

Kristína Dická

Kristína Dická

03.05.2020 17:45

Väčšinu dodržiavam :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE