Rýchle a jednoduché grilovanie za každého počasia. Tak by sa dal v skratke zhrnúť elektrický gril, ktorému to okrem záhrady svedčí aj v kuchyni alebo na balkóne v paneláku.
Je vhodný pre tých, ktorí majú radi grilované špeciality, no odrádza ich zdĺhavá príprava klasického grilu s otvoreným ohňom. Elektrický gril sa totiž rozpáli rýchlo, aj jeho údržba je značne jednoduchšia.
Elektrický gril: Aký by mal byť?
Dôležitý je nepriľnavý povrch či možnosť regulácie teploty. Odporúčame tiež taký, ktorý má odnímateľnú misku na odkvapkávanie tuku či svetelný indikátor prevádzky a správnej teploty. Určite sa treba vyhnúť lacným plastom a imitáciám kovov, ktoré jednak málo vydržia, ale horšie je, že môžu mať vplyv aj na vaše zdravie.
Odporúčame aj: Vyskúšajte najúčinnejší cvik na krásne stehná a zadok!
Dymová chuť chýba
Mnohí elektrický gril zavrhujú, kvôli absencii dymovej chuti a arómy pečeného mäsa. Komu to však neprekáža, získa čosi navyše, pretože na elektrickom grile môžete mať zdravú prípravu mäsa bez oleja a zeleninu nebudete mať vysušenú do takej miery, ako je to pri grilovaní na ohni.
Kontaktný gril
Vďaka dvom opekacím platniam pečie z oboch strán. Vysoká teplota preniká priamo do stredu a mäso upečie skôr, než sa z neho odparí všetka šťava. Navyše vrúbkovanie na platniach je rozostavané striedavo, aby sa vtlačilo do povrchu surovín, čím sa dosiahne ešte lepší kontakt, než na hladkej ploche a suroviny sa pečú omnoho rýchlejšie.
Odporúčame prečítať: Skákanie cez švihadlo - rýchle a efektívne cvičenie
Výhody elektrického grilu
- celoročné využitie
- rýchle rozpálenie a regulácia teploty
- rýchla a zdravá príprava jedla
- tuk a grilovacie šťavy sa zachytávajú vo vyberateľnej nádobe
- ľahká manipulácia a údržba
- menší rozmer, nízka hmotnosť
Nevýhody elektrického grilu
- absencia dymovej chuti
- prístup k elektrickej energii
- vyššia cena
Odporúčame aj: Maroko - ideálne pre rodinnú či romantickú dovolenku