Cuketové menu

Cuketa, alebo cukina k nám prišla z Talianska a napriek tomu, že nie sme prímorskou krajinou, skvele sa jej darí aj v našich záhradkách. Cuketa je plná vitamínov a živín, preto by aspoň z času na čas nemala chýbať na našom jedálničku. Jej výhodou je to, že si ju vieme pripraviť na množstvo spôsobov.

 

Skvelá je na sladko, slano, v šalátoch, uplatní sa ale aj pri grilovaní, pečení, vyprážaní, polievkach, nátierkach... Ak hľadáte nejaké inšpirácie pre cuketové menu, ste na správnom mieste smiley

Odporúčame prečítať: Je čokoláda zdravá?

 

Cuketové placky

Cuketové menu

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Tatarák na viacero spôsobov

Ingrediencie: cuketa, cibuľa, cesnak, 1 zemiak, 1 vajíčko, hladká múka, soľ, čierne mleté korenie, mlieko, olej


Postup: Nastrúhanú cuketu zmiešajte so strúhaným zemiakom, nadrobno nakrájanou cibuľou a prelisovaným cesnakom. Ochuťte soľou, čiernym korením, primiešajte jedno vajíčko a múku podľa potreby. Placky môžete zriediť aj trochou mlieka. Panvicu potrite olejom, vypražte placky a podávajte samostatne, prípadne s kopčekom kyslej smotany.

 

 

Cuketová panvička

Cuketové menu

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: cuketa, kuracie prsia, hrášok, brokolica, mrkva, cibuľa, cesnak, olivový olej, karí korenie, bylinková soľ


 

Postup: Na oleji opražte cibuľu, pridajte kuracie kúsky, aj zvyšnú zeleninu. Ochuťte soľou a korením, prikryte a uduste do mäkka.


 

Cuketové rolky

Cuketové menu

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: cuketa, tvaroh, kyslá smotana, cesnak, bazalka, soľ

 

Postup: Cuketu nastrúhajte na tenké plátky, ktoré osoľte a ugrilujte. Tvaroh vymiešajte s trochou smotany, pridajte prelisovaný cesnak, ochuťte soľou. Zmesou natrite cuketové plátky, zrolujte spolu s bazalkou a podávajte.

 

 

Plnená cuketa

Cuketové menu

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: kuracie mäso, cuketa, paradajky, šampiňóny, bazalka, cesnak, soľ, olivový olej


 

Postup: Na oleji opečte cesnak spolu s nakrájaným kuracím mäsom, pridajte šampiňóny, nakrájané paradajky a chvíľku poduste. Cuketu prekrojte, vydlabte a očistite, tak ju osoľte a ochuťte bazalkou. Tak môžete naplniť kuracou zmesou a dajte zapiecť do rúry na cca 30 minút pri teplote 170°C.

Odporúčame prečítať: Svieže ovocné torty

Zdroj foto:

www.thinkstockphotos.com

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

15 komentárov

Katarína Šutvajová

Katarína Šutvajová

28.08.2014 11:42

cuketu som si veľmi obľúbila a snažím sa ju prepašovať skoro do každého jedla,ale hlavne leto si neviem bez nej predstaviť

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

28.08.2014 13:14

cuketu máme veľmi radi na akýkoľvek spôsob ale najčastejšie sú to placky alebo plnená cuketa... veľká dobrota :-)

Vaše meno:

Krisztina Kozmér

Krisztina Kozmér

28.08.2014 13:43

dneska som vyskusala tú plnenú cuketu... úzasná je! :)

Vaše meno:

Miriama Rusinová

Miriama Rusinová

28.08.2014 19:11

cuketu mám veľmi rada a tu ma najviac zaujala cuketová pánvička + plnená cuketa- rozhodne treba skúsiť.

Vaše meno:

Lenka

Lenka

28.08.2014 20:52

Mňam, škoda, že na cuketu neviem nahovoriť aj svojich chlapcov.

Vaše meno:

Mária

Mária

28.08.2014 21:00

Ďakujem za inšpiráciu, cukiny si pestujem sama a receptov nikdy nie je dosť.

Vaše meno:

Libuše Šumná

Libuše Šumná

29.08.2014 06:57

dělala jsem cuketové zelí a nebylo špatné

Vaše meno:

Jana Šurkovská

Jana Šurkovská

30.08.2014 21:04

zaujímavé recepty, určite ich vyskúšam:)

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

30.08.2014 21:29

občas robievam z mletým mäskom a aj ta z kuracím je skvelá môžem len odporučiť

Vaše meno:

Stanislava

Stanislava

31.08.2014 21:49

mňam

Vaše meno:

Ivana Goliašová

Ivana Goliašová

17.09.2014 19:23

Tá plnená cuketa vyzerá božsky, cez víkend mám o jedlo postarané :)

Vaše meno:

Stanislava

Stanislava

21.09.2014 09:03

placky robievam, vyskúšam aj tatarák. Vďaka

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

29.06.2017 08:15

práve dnes ju mám na stole a rozmýšľam, čo s ňou

Vaše meno:

Jana Čipková

Jana Čipková

10.08.2018 20:28

Plnenú cuketu robievam najčastejšie.

Vaše meno:

Alžbeta Stanková

Alžbeta Stanková

10.09.2018 15:09

všetky recepty sú výborné!

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Pre zapojenie do súťaže je potrebné vyplniť tieto údaje:

Email:

Telefón:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.