Lahodná biela čokoláda v bábovke, ktorú milujú všetci to je dokonalá kombinácia na veľkonočný stôl. Pripravte ju pre svojich veľkonočných šibačov!
Jej príprava je jednoduchá a preto vhodná aj pre kuchárky začiatočníčky.
Príprava: 40 minút
Pečenie: 45 minút
Potrebujeme na 1 bábovkovú formu:
- 300 g hladkej špaldovej múky
- 1 prášok do pečiva
- 220 g práškového cukru
- 250 g bielej čokolády
- 158 g masla
- 310 ml mlieka
- 3 vajcia
- 1 lyžičku vanilkového extraktu
- 160 g čokoládových cookies
- 2 lyžice rozdrvených čokoládových cookies
- maslo na vymazanie a strúhanku na vysypanie formy na pečenie
Odporúčame prečítať: Fazuľová polievka s opečenou slaninkou
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 °C. Rozdelíme žĺtka a bielky. Do misky dáme žĺtka a cukor, šľaháme dopenista. Pridáme maslo, mlieko, vanilkový extrakt a roztopenú čokoládu. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, miešame, kým nevznikne vláčne a ľahké cesto. Formu na bábovku vymažeme maslom vysypeme strúhankou a nalejeme do nej polovicu cesta, naň nasypeme rozdrvené sušienky a dolejeme zvyšné cesto.
Pečieme asi 45 minút. Či je bábovka dostatočne upečená, skontrolujeme tak, že do stredu zapichneme drevenú špajdľu. Ak sa na ňu cesto nelepí, môžeme vybrať z rúry. Necháme asi 10 minút vychladnúť, potom vyklopíme a dozdobíme zvyšnými rozdrvenými sušienkami.
Recept pripravila a odfotila: Jana Štrbková
Ďalšie výborné recepty nájdete na mojom blogu www.medovemotuzy.sk