Bábovka s bielou čokoládou poteší všetkých šibačov

Lahodná biela čokoláda v bábovke, ktorú milujú všetci to je dokonalá kombinácia na veľkonočný stôl. Pripravte ju pre svojich veľkonočných šibačov!

 

Jej príprava je jednoduchá a preto vhodná aj pre kuchárky začiatočníčky.

 

Príprava: 40 minút

Pečenie: 45 minút

Potrebujeme na 1 bábovkovú formu:

  • 300 g hladkej špaldovej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 220 g práškového cukru
  • 250 g bielej čokolády
  • 158 g masla
  • 310 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu
  • 160 g čokoládových cookies
  • 2 lyžice rozdrvených čokoládových cookies
  • maslo na vymazanie a strúhanku na vysypanie formy na pečenie

 

Odporúčame prečítať: Fazuľová polievka s opečenou slaninkou

Bábovka s bielou čokoládou poteší všetkých šibačov

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 °C. Rozdelíme žĺtka a bielky. Do misky dáme žĺtka a cukor, šľaháme dopenista. Pridáme maslo, mlieko, vanilkový extrakt a roztopenú čokoládu. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, miešame, kým nevznikne vláčne a ľahké cesto. Formu na bábovku vymažeme maslom vysypeme strúhankou a nalejeme do nej polovicu cesta, naň nasypeme rozdrvené sušienky a dolejeme zvyšné cesto.

 

Pečieme asi 45 minút. Či je bábovka dostatočne upečená, skontrolujeme tak, že do stredu zapichneme drevenú špajdľu. Ak sa na ňu cesto nelepí, môžeme vybrať z rúry. Necháme asi 10 minút vychladnúť, potom vyklopíme a dozdobíme zvyšnými rozdrvenými sušienkami.

 

Recept pripravila a odfotila: Jana Štrbková

Ďalšie výborné recepty nájdete na mojom blogu www.medovemotuzy.sk

medovemotuzy.sk

Zdroj: Shutterstock®

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

8 komentárov

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

14.04.2017 11:39

Receptiky nz babovku tu uz tento tyzden boli..... mna oslovila viac asi tato....je zdravsia a hlavne je bez bananou...odpisem si receptik...dakujem za tip

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

14.04.2017 13:26

bábovku majú naše deti veľmi radi, špaldová múka je u nás v pohotovosti

Vaše meno:

Jana Uhrová

Jana Uhrová

14.04.2017 13:38

bábovku máme radi, táto vyzerá tiež super, raz vyskúšam

Vaše meno:

Pavlína Vaksmundská

Pavlína Vaksmundská

14.04.2017 17:50

mňamka .. už som písala,že bábovky milujem..a vaše recepty vyskúšam..Len ja má zvyk na tieto sviatky každoročne piecť moje koláčiky ;-)

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

14.04.2017 18:14

Babovka nikdy nesklame,paci sa mi,ze je so spaldovou mukou.

Vaše meno:

Janka Sláviková

Janka Sláviková

16.04.2017 19:55

zaujímavý recept, určite vyskúšam

Vaše meno:

Peter Gavlas

Peter Gavlas

19.04.2017 16:20

Tak takúto som ako šibač veru nedostal, vyzerá super, ale upiecť si ju asi budem musieť sám :D

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

25.04.2017 07:59

bábovka je za každých okolností rýchly, vďačný a veľmi chutný koláčik

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.