Ak čakáte návštevu a chcete ju „opiť“ svojím výnimočným a vychýreným cukrárskym umením, vyskúšajte tieto netradičné rumové mafiny s delikátnym pudingovým krémom.
Tieto mafiny patria k mojim najobľúbenejším rýchlym a jednoduchým na prípravu, a pritom takým chutným koláčikom!
Na asi 12 kúskov potrebujeme:
- 75 g masla
- 75 g trstinového cukru
- 3 vajcia
- 40 ml mlieka
- 50 ml rumu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 150 g hladkej múky (môže byť aj špaldová)
- štipka soli
- 1 lyžička prášku do pečiva
Na krém treba:
- 150 ml mlieka
- 50 ml rumu
- 1 balíček vanilkového pudingového prášku
- 150 g masla
Odporúčame prečítať: Recept: Zdravé mandľové guľôčky v čokoláde
Postup:
Maslo vyšľaháme poriadne s cukrom, ďalej zašľaháme po jednom vajcia, mlieko, vanilkový extrakt a rum. V druhej mise spojíme múku, soľ a prášok do pečiva. Do tekutej zmesi veľmi krátko zašľaháme múčnu zmes. Rozdelíme ju do papierových košíčkov rozdelených v mafinovom plechu. Pečieme pri 175 °C asi 20 až 25 minút. Narástli v košíčkoch dosť nerovnomerne, ale čuduj sa svete, keď sú trochu pripité.
Na krém zohrejeme 150 ml mlieka, vo zvyšnom mlieku aj s rumom rozmiešame pudingový prášok a vlejeme do horúceho mlieka. Uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Treba ho preložiť do misy, prikryť celkom tesne potravinárskou fóliou, to aby sa na vrchu nevytvorila koža. Po vychladnutí pudingu najprv v mise vyšľaháme maslo a po lyžiciach primiešame aj puding. Ak je krém príliš riedky, treba ešte pridať maslo, ak sa zdá byť príliš hustý, tak pomôže rum. Potom ho dáme na 30 minút vychladiť do chladničky.
Na vychladnuté mafiny pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame rumový krém.
Recept pripravila a odfotila: Jana Štrbková
Viac mojich chutných receptov nájdete na mojom blogu www.medovemotuzy.sk