Záujem o stravu, potraviny, recepty, dobré jedlo, to všetko ma sprevádza od strednej hotelovej školy a ďalej cez moju dlhú hoteliérsku prax.
Výživové a stravovacie trendy sa menia veľmi rýchlo, k tomu prichádzajú nové vedecké poznatky o surovinách a potravinách, takže je nutné vzdelávať sa neprestajne. A to je to čo ma baví –neprestajne sa učím, vzdelávam, skúšam nové.
Vždy som rada piekla, ale neostávalo mi času, až teraz sa venujem tradičnému pečeniu a hlavne príprave nových dezertov, koláčov a dokonca aj torty ma bavia :)
Z poradenskej praxe vo výžive viem, aké prekážky majú ľudia trpiaci intoleranciou s prípravou stravy a pohostenia v rodine a tak sa snažím vychádzať im v ústrety a tvorím nové recepty a podľa potreby pre nich aj napečiem. Vytvorila som skvelý recept na bezlepkový chlebík bez droždia a kvásku a teraz sa zdokonaľujem v pečení kváskového bezlepkového chlebíka.
Organizujem workshopy, kde sa účastníci zoznámia s prípravou bezlepkových, ale aj tradičných druhov pečiva a dezertov. Som spoluautorkou knihy Aby strava neškodila, jedlo ako priateľ, ktorá sa úspešne predáva a onedlho bude ďalší diel. Rovnako som sa autorsky podieľala na knihe Zdravé desiate. V tomto roku pracujem na svojej vlastnej knihe, ktorú plánujem vydať ešte do Vianoc, bude plná sladkých ale i slaných receptov.
Viac na mojom blogu: www.jarkapecie.sk