Šedivý blending: Počula si už o tomto populárnom vlasovom trende?

V priebehu rokov sa produkcia melanínu (prirodzeného pigmentu, ktorý dáva farbu našej pokožke, vlasom a telu) redukuje a dodáva našim vlasom priehľadnejší, sivastý odtieň. Je to vizuálny znak plynúceho času. Pre väčšinu žien boli v minulosti šedivé vlasy jasným signálom, že nastal čas, aby si začali farbiť vlasy. 

Farbenie šedivých vlasov bolo dlhú dobu zaužívaným spôsobom úpravy vlasov. Dnes však viac žien, ale aj mužov, inklinuje k prirodzenému vzhľadu. Počuli ste už o šedivom blendingu? 

Tento výraz definuje vlasový trend, ktorý sa ľahko udržiava, rešpektuje integritu vlasov a predovšetkým nesie silné posolstvo sebaprijatia. Komu sa hodí a ako sa vlastne táto vlasová technika robí? Viete si predstaviť svoju hrivu ponechať v sivých odtieňoch?

Neprehliadni: Suchá pokožka na hlave si vyžaduje komplexnú starostlivosť

Šedivé vlasy

Zdroj: INSTAGRAM/maayan.zilberman

Ako vznikajú šedivé vlasy?

Poznáme to všetky. Aj tie, ktoré majú dvadsať alebo niečo vyše tridsať rokov. Sivé vlasy v mladom veku totižto nie sú žiadnou raritou. Možno sa aj vy niekedy zhrozíte, keď si na hlave nájdete ďalší šedivý vlas.

Vedeli ste, že vlasy sú pôvodne biele, ale pôsobením pigmentu melanínu, ktorý má dve zložky – svetlú a tmavú, sa farba, resp. odtieň vlasov zmení? Tieto pigmenty sa miešajú a vzniká veľké množstvo farieb vlasov. Tmavé farbivo melanín sa nachádza v každom vlasovom folikule na ľudskej hlave. Keď však bunky produkujúce melanín prestanú byť aktívne, dochádza k strate pigmentu a následnému šediveniu. 

Šedín sa môžeme zbaviť tónovaním, melírmi alebo farbením vlasov. Spomeňte si však na naše babičky, ktorých hlavy zdobili strieborné vlasy. Šedé vlasy nie sú na hanbu, sú znakom múdrosti a skúseností, a dokonca mužom dodávajú charizmu. 

Odporúčame: Ako odstrániť vrásky nad hornou perou? Skús rýchlu masáž!

Annika

Zdroj: INSTAGRAM/annikavonholdt

Čo je to šedivý blending?

Konečne existuje trend aj pre šedivé vlasy v prechodnej fáze – šedivý blending. Ide o techniku, pri ktorej sa nefarbí celá hlava, na šedivo sa odfarbia len jednotlivé vybrané pramienky – je to vlastne šedivá balejáž alebo šedá balejáž. Takto sa bude vlastná prirodzená farba harmonicky prelínať so šedivými pramienkami, takže nejde o spôsob, ako úplne prekryť šedivé vlasy, ale ako pozdvihnúť sivé vlasy prirodzeným spôsobom.

Šedivý blending predstavuje metodiku, ktorá vám umožňuje zachovať si prirodzenú farbu a zároveň ju zvýrazniť šedivými prameňmi alebo sivým melírom. 

Je takéto maskovanie sivých vlasov to pravé pre vás?

Čoraz viac žien a mužov sa za svoje šediny nehanbí, a dokonca sa ich snaží zvýrazniť a prirodzene začleniť do svojho štýlu, namiesto toho, aby ich zakrývali alebo farbili. Práve preto je šedivý blending populárnym trendom, a to nielen v tom vyššom veku. 

Pre koho je určený šedivý blending:

  • tých, ktorí nie sú pripravení mať hlavu posiatu šedivými vlasmi,

  • ak si nechcete nechať celú hlavu nafarbiť farbou na vlasy a ani úplné prekryť šediny,
  • keď si chcete ponechať šedivé vlasy, ale túžite po modernom a nadčasovom účese,
  • hľadáte farebný variant s nízkymi nárokmi na úpravu,
  • chcete prechod od silného farbenia vlasov k niečomu prirodzenejšiemu.

Pozri aj: Trápi vás svrbenie hlavy? Za problémom môže stáť i týchto 9 príčin

Pat

Zdroj: INSTAGRAM/pat.tracey

Ako sa robí šedivý blending?

Šedivý blending je jemná aplikácia farby na vlasy, ktorá osciluje medzi melírom a balejáž. Kaderníčka najprv zosvetlí veľké časti vlasov jemnou balejáž technikou, potom zvýrazní efekt na niekoľkých jemnejších prameňoch, aby sa zmiešali s prirodzene prítomnými šedinami.

Kontrast medzi zosvetlenými prameňmi a vlasmi vo vašej pôvodnej farbe vlasov pôsobí prirodzenejšie. Výhodou je, že šedivý blending sa dá urobiť na akúkoľvek farbu vlasov – od sýto hnedej cez ryšavú až po svetlú blond. Takže sa vôbec nemusíte pozastavovať nad tým, či si dať sivý melír na tmavé vlasy, sivé ombré na čierne vlasy alebo si nechať upraviť tie plavé.

Farbenie je pomerne ľahké a účes si nevyžaduje veľkú úpravu, takže návštevy u kaderníčky môžete odložiť o pár mesiacov. Šedivý blending je skvelý pre zvýraznenie sivých prameňov, umožňuje elegantne prejsť na šedivé vlasy a môže sa zintenzívniť, keď vlasové vlákno časom vybledne. Čo poviete, páči sa takéto maskovanie sivých vlasov, ktoré ich vlastne neprekrýva, ale pozdvihne prirodzene šedivé vlasy?

Ukážky, ako ženám pristane aj šedivá farba vlasov:

Sara

Zdroj: INSTAGRAM/sarahharris

Luisa

Zdroj: INSTAGRAM/thesilverlining_1970

Šedivé vlasy

Zdroj: INSTAGRAM/let.there.be.grey

šedivý blending

Zdroj: instragram.com/madichilds_

šedivé vlasy

Zdroj: instagram.com/hairbycristina

farbenie šedivých vlasov

Zdroj: instagram.com/babezillabeauty

šedivé pramene

Zdroj: instagram.com/tamiramae

šedý blending

Zdroj: instagram.com/beautybylaurenmichael

Zdroj foto:

Zdroj foto: úvodná koláž - INSTAGRAM.com/maayan.zilberman, INSTAGRAM.com/catcoiffeur 

Článok aktualizovaný 28.12.2023

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
5 komentárov
Barbora Kubelková

Barbora Kubelková

21.12.2022 20:57

mne sa to neskutočne páči. mala som na hlave asi každú farbu ale manžel mi toto jednoducho nedovolí..:D

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

23.12.2022 00:15

Počula som o tomto trende, aj som skúšala, chvíľu si nefarbiť vlasy, nech mám šedivé, ale pripadala som si staro.

Vaše meno:

Veronika Kupcová

Veronika Kupcová

16.01.2023 08:43

mám melírované vlasy a dala som si na ne šedivý šampón na skúšku...pridalo mi to minimálne 10 rokov takže zostávam radšej verná mojej melírovej blond farbe

Vaše meno:

Janka Komadova

Janka Komadova

06.03.2024 19:41

Skvelá inšpirácia

Vaše meno:

Janka Komadova

Janka Komadova

13.03.2024 20:00

Áno, je to skvelý spôsob, ako prijať vlastné šediny a nosiť ich s hrdosťou.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE