Pridajte tieto 3 KORENINY do RANNEJ KÁVY na zrýchlenie metabolizmu!

Káva a 3 koreniny! Neobvyklé, ale efektívne a účinné. Mnohé ingrediencie vedia kávu ochutiť a zároveň podporiť blahodárny účinok na celé telo. Na trhu sú umelé sladidlá a vysoko kalorické prísady, ktoré môžu zlepšiť chuť kávy, no zároveň aj ohroziť vašu váhu. Máme pre vás riešenie, ako si kávu ochutiť no zároveň neprímať zbytočné kalórie, ba naopak nakopnúť váš metabolizmus!

Či už si pripravujete kávu zalievanú alebo používate poloautomatické či plnoautomatické kávovary, môžete si váš obľúbený nápoj ozvláštniť a dodať mu štipku príchute exotiky a ešte aj zdravotných benefitov. Tieto tri koreniny skutočne dokážu podporiť urýchlenie metabolizmu a nadbytočným kalóriám môžete vďaka nim dať zbohom. Práve prísady ako škorica, kurkuma a kajanské korenie podporujú proces chudnutia a urýchlenia metabolizmu.  

Prečítaj aj: Rascová voda a jej 6 účinkov na organizmus: Vieme, ako ju pripraviť!

Tieto koreniny zrýchľujú metabolizmus:

1. Škorica

Toto je skvelá ingrediencia, ktorú môžete pridať do rannej kávy a troška ju aj osladí. Odborníci tvrdia, že toto chutné korenie naštartuje metabolizmus. Pomôže regulovať hladinu cukru v krvi a zvyšuje citlivosť organizmu na inzulín, čo má pozitívny vplyv na metabolizmus.

Samotná čierna káva zrýchľuje metabolizmus a má veľa zdravotných výhod, no pridanie škorice do čiernej kávy, je pre telo skutočným potešením. Škorica má sama o sebe protizápalové vlastnosti, podporuje chudnutie  a pomáha zníženížiť možnosť výskytu zápalu v tele. Tento proces priamo ovplyvňuje prevenciu a redukciu obezity. 

Objav s nami:  Najkrajšie mestá Turecka - poklady ukryté medzi Európu a Áziou 

2. Kurkuma

Kurkuma je korenie, ktoré obsahuje protizápalovú zložku zvanú kurkumín, a tá zrýchľuje metabolizmus. Niektoré štúdie ukázali, že kurkumín môže mať pozitívny vplyv na hmotnosť tým, že pomáha takisto ako škorica s reguláciou hladiny cukru v krvi. Pôsobí na organizmus termogénne, čo znamená, že produkuje viac tepla a tým telo spaľuje viac kalórií.

Je bohatá na antioxidanty, ktoré podporujú chudnutie aj tým, že znižujú inzulínovú rezistenciu, hladinu cholesterolu a ďalšie metabolické stavy s spájané s obezitou. 

Odporúčame: Kurkumín – poklad pre tvoje zdravie a vitalitu. Kde ho hľadať?

3 koreniny na zrýchlenie metabolizmu

Zdroj: Depositphotos

3. Kajenské korenie

Kajanské korenie a metabolizmus sú jednoducho kamaráti! Obsahuje kapsaicín, ktorý je zložkou červených koreňových papričiek a má termogénny účinok. Zvyšuje metabolizmus a dokáže pomôcť spaľovať kalórie. Jeho hlavný účinok spočíva v tom, že môže zvýšiť tepovú frekvenciu a spustiť už spomínanú termogenézu.

Ďalej  potláča chuť na sladké, zvyšuje pocit sýtosti a vo všeobecnosti znižuje chuť do jedla. Kapsaicín podporuje aj oxidáciu tukov, čo v preklade znamená, že sa tuky v tele spaľujú ako palivo a neukladajú sa v podobe podkožného tuku. 

bude vás zaujímať: Pomáha káva pri vytriezvení? 5 mýtov, ktorým by ste o nej nemali veriť

3 koreniny na zrýchlenie metabolizmu

Zdroj: Depositphotos

Kajenské korenie a kurkuma na podporu metabolizmu 

Pridajte si aspoň tieto 2 koreniny do rannej kávy nielen na lahšie prebudenie, ale aj nato aby ste z tej chutnej kávičky vyťažili maximum. Vytvoríte si  novú vynikajúcu chuť rannej kávy a dopomôžete si tým aj ďalším krôčikom k vysnívanej postave. 

Tip pre vás: Čo znamenajú sny o káve? Pozor, rozliata káva neveští nič dobré!

Ktoré ďalšie koreniny zrýchľujú metabolizmus?

1. Extrakt zelenej kávy

Extrakt zo zelenej kávy sa stal populárnym doplnkom stravy kvôli jeho potenciálnym účinkom na metabolizmus a chudnutie. Obsahuje vyššiu koncentráciu kyseliny chlorogénovej než pražená káva. Táto látka má niektoré vlastnosti, ktoré vedia ovplyvniť telo a prispieť k chudnutiu. Znižuje absorpciu cukrov a potlačuje chuť k jedlu.

2. Zázvor

Zázvor je bylinka, ktoré má mnoho zdravotných výhod. Má pozitívny vplyv na chudnutie a podporuje metabolizmus. Zázvor má vlastnosti poporujúce trávenie a absorpciu živín z čriev. Má takisto aj protizápalové účinky, ktoré pomáhajú znižovať chronický zápal v tele.

3. Čili papričky

Čili papričky, vrátane rôznych druhov horčíc, jalapeňo, habanero a iné.. obsahujú látku kapsaicín. Podobne ako kajenské korenie podporujú funkčnosť metabolizmu a chudnutie. 

Vyskúšaj: Papričky Jalapeños – ak ich v kuchyni nevyužívaš, naprav to! A prečo vlastne?

3 koreniny na zrýchlenie metabolizmu

Zdroj: Depositphotos

4. Čierna káva

Čierna káva obsahuje kofeín, čo je látka, ktorá má rovnako vplyv na metabolizmus. Dodáva energiu, zvyšuje fyzickú výdrž, potláča chuť do jedla a zlepšuje mentálny stav.

5. Kardamóm

Obsahuje antioxidanty, ktoré chránia bundy pred poškodením voľnými radikálmi a podporuje celkové zdravie. Reguluje hladinu cukru v krvi, zlepšuje a podporuje trávenie. To všetko má vplyv na chudnutie a zrýchlenie metabolizmu. 

6. Čierne korenie

Čierne korenie je korenie, ktoré je bežnou súčasťou mnohých kuchýň a má potenciálne pozitívny vplyv na metabolizmus a chudnutie. Je nízkokalorickou koreňovou prísadou, ktorú môžete pridať do rôznych jedál a nápojov, aby ste zlepšili chuť a možno pomohli kontrolovať chuť na sladkosti alebo nezdravé jedlá.

1 komentár
Anna Kristova

Anna Kristova

13.03.2024 19:59

Robím si čaj zo škorice,bobkového listu a kardamómu a je výborný.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE