Stravovanie ako také je významnou témou, s ktorou vám môže pomôcť aj horoskop. Príslušnosť ku konkrétnemu znameniu napovedá, ktoré potraviny by ste mali zaradiť do jedálnička pravidelne. No taktiež poradí, čomu sa radšej na tanieri vyhnúť. Ponúkame vám druhú časť prehľadu vhodných a nevhodných potravín podľa znamení horoskopu.
VÁHY (24.09. – 23.10.)
Citlivými oblasťami znamenia Váh sú obličky a močový mechúr. Preto treba špeciálne dbať na správny a pravidelný pitný režim. Ideálnym pokrmom pre toto znamenie je zelenina upravená varením alebo na pare. Môže si k nej dať mäso, napríklad králičie alebo kuracie. Na tanieri by nemali chýbať ani: cvikla, zemiaky, celozrnné pečivo, mrkva, strukoviny či cibuľa. Pozor si však treba dať na alkohol a sýtené sladené nápoje.
ŠKORPIÓN (24.10. – 22.11.)
Ľudia narodení v tomto znamení sú náchylnejší na infekcie, choroby pečene a obličiek. Z tohto dôvodu to netreba preháňať so živočíšnymi bielkovinami. Prospešným by bolo aj obmedzenie sa v spotrebe rafinovaného cukru, a to nielen v podobe keksíkov či zákuskov. Cukor možno nájsť vo zvýšenej miere aj v kečupe, konzervovaných potravinách, ovocných šťavách alebo džemoch. Namiesto toho by mali dostať prednosť: paradajky, klíčky, kukurica, čerešne, hrach, cibuľa, citrusové plody a z orechov predovšetkým mandle a vlašské orechy.
Prvá časť článku: Vhodné potraviny podľa horoskopu: Čo si dáš na tanier? (I. časť)
STRELEC (23.11. – 21.12.)
Strelec má sklon k reumatickým chorobám a dne, preto by nemal holdovať prílišnej konzumácii mäsa a vnútorností. Oblúkom sa treba vyhnúť aj potravinám z bielej múky, ktoré sa dajú nahradiť celozrnnými. Dôležité je tiež dopriať telu „živé“ potraviny, a to predovšetkým v podobe mrkvy, brokolice, tekvice, jabĺk či bobuľového ovocia. Pre Strelca v oblasti stravy rozhodne platí heslo – všetko s mierou.
KOZOROŽEC (22.12. – 20.01.)
Znamenie Kozorožca máva problém s pohybovým aparátom a pokožkou. Potrebuje pestrú stravu s malým množstvom mäsa. Vyhýbať by sa mal alkoholu a čokoláde. Špeciálne si treba dávať pozor na príjem soli, ktorý je dôležité obmedziť. Zdravie však podporia hrach, zemiaky, špenát, brusnice, mak alebo kapusta. Skúsiť môže aj ovocné šaláty a nízkokalorické polievky.
VODNÁR (21.01. – 19.02.)
Toto znamenie môže potrápiť krvný tlak a problémy s nervovou sústavou. S neduhmi pomôže konzumácia brokolice, broskýň, granátových jabĺk či vlašských orechov. Netreba zabúdať ani na pitný režim, v rámci ktorého najlepšie pomôžu čaje, čistá voda a nesladené nápoje. Vodnár by sa mal vyvarovať radikálnym diétam, ale tiež večernému „posedeniu“ pred chladničkou. Z potravín nie sú vhodné ani tie zo pšenice a celkovo z obilnín.
RYBY (20.02. – 20.03.)
Ľudia narodení v znamení Rýb môžu mať problémy s imunitou, ale aj chudokrvnosťou. Citlivým orgánom je u nich pečeň. Preto je vhodné obmedziť soľ, alkohol a kávu. Na podporu imunity si možno dopriať bylinkové čaje, ale predovšetkým čerstvý zázvorový čaj. Ideálnymi potravinami na posilnenie krvotvorby sú zas: špenát, rukola, pšeno, listová zelenina, mak či slnečnicové semienka. A čo sa týka mäsa, tu by si mali vyberať predovšetkým jahňacinu a hovädzinu.
Odporúčame: Amarantový olej: Všestranný pomocník, ktorého potrebuješ. Prečo?