Tento recept plný čokolády som pripravila do časopisu EMMA.
Ak máte veľa žĺtkov navyše, v tomto recepte ich určite využijete.
Nie je zložitý, len čakacia doba je trošku dlhšia :)
Ale ako povedali moji kamaráti, ktorí túto dobrotu ochutnali – je to úúúúúžasne lahodné!
Budeme potrebovať:
- 170 g Sweet family kryštálového cukru
- 170 g horkej čokolády min. 70%
- 350 ml plnotučného mlieka
- 350 ml smotany na šľahanie
- 6 žĺtkov
- 4 kopcovité lyžice kakaa
- pol lyžičky mletej škorice
- kvapka vanilkovej arómy
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie maškrtu: Čokoládová Pavlova
Postup prípravy:
Žĺtka izbovej teploty vo veľkej mise ručnou metličkou vyšľaháme s kakaom, škoricou a vanilkovou arómou. Do stredného hrnca nalejeme mlieko, smotanu na šľahanie, cukor a nalámanú čokoládu. Pri strednej teplote za stáleho miešania necháme čokoládu úplne rozpustiť. Potom odstavíme z ohňa a pri stálom miešaní metličkou opatrne prilejeme k žĺtkovej zmesi. Môžme ešte preliať cez sitko, aby sme sa zbavili malých čokoládových kúskov. Rúru zapneme na 160°C, malé keramické formy naplníme čokoládovým krémom a uložíme ich do hlbšieho plechu. Do plechu nalejeme horúcu (vriacu) vodu až po okraj formičiek. Takto plech uložíme do rúry a pečieme cca 40 minút. Po upečení chňapkou po jednom vyberieme formičky z plechu a necháme vychladnúť. Uložíme na noc do chladničky a potom na druhý deň ozdobíme ovocím a posypeme práškovým cukrom. Z tohto množstva vyjde 8 menších formičiek.
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Koláč z bieleho jogurtu s jahodami
Zdroj: www.angiebakes.com