Angie pečie: Zapečená čokoládová pena

Tento recept plný čokolády som pripravila do časopisu EMMA.

 

Ak máte veľa žĺtkov navyše, v tomto recepte ich určite využijete.

 

Nie je zložitý, len čakacia doba je trošku dlhšia :)

 

Ale ako povedali moji kamaráti, ktorí túto dobrotu ochutnali – je to úúúúúžasne lahodné!

 

 

 

Budeme potrebovať:

 

  • 170 g Sweet family kryštálového cukru
  • 170 g horkej čokolády min. 70%
  • 350 ml plnotučného mlieka
  • 350 ml smotany na šľahanie
  • 6 žĺtkov
  • 4 kopcovité lyžice kakaa
  • pol lyžičky mletej škorice
  • kvapka vanilkovej arómy

 

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie maškrtu: Čokoládová Pavlova

cokoladova-pena

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

 

Žĺtka izbovej teploty vo veľkej mise ručnou metličkou vyšľaháme s kakaom, škoricou a vanilkovou arómou. Do stredného hrnca nalejeme mlieko, smotanu na šľahanie, cukor a nalámanú čokoládu. Pri strednej teplote za stáleho miešania necháme čokoládu úplne rozpustiť. Potom odstavíme z ohňa a pri stálom miešaní metličkou opatrne prilejeme k žĺtkovej zmesi. Môžme ešte preliať cez sitko, aby sme sa zbavili malých čokoládových kúskov. Rúru zapneme na 160°C, malé keramické formy naplníme čokoládovým krémom a uložíme ich do hlbšieho plechu. Do plechu nalejeme horúcu (vriacu) vodu až po okraj formičiek. Takto plech uložíme do rúry a pečieme cca 40 minút. Po upečení chňapkou po jednom vyberieme formičky z plechu a necháme vychladnúť. Uložíme na noc do chladničky a potom na druhý deň ozdobíme ovocím a posypeme práškovým cukrom. Z tohto množstva vyjde 8 menších formičiek.

 

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Koláč z bieleho jogurtu s jahodami

 

Zdroj: www.angiebakes.com

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

3 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

08.06.2015 13:47

čokoládový dezert nikdy nemôže sklamať

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

27.06.2015 12:14

vyskúšala som, veľmi chutný dezert! veď keď je tam čokoláda nemôže byť predsa inak :D

Vaše meno:

Miriama Rusinová

Miriama Rusinová

22.09.2015 15:29

mňamkaaaaaaaaa :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.