Angie pripravuje: Bezlepkové čokoládové soufflé

Neviem, či by som to mohla nazvať soufflé, lebo sa pripravuje inak, ale vnútro je jemne tekuté po upečení a je to mega čokoládová dobrota!

 

Neodolala som, jedno som zjedla a tá čokoládová chuť ma úplne dostala.

 

No a večer som ešte potajomky ďalšiu polovicu zjedla :D

 

Je to veľká mňamka, odporúčam! Z tejto dávky mi vyšlo 9 kusov.

 

Budeme potrebovať:

 

Na soufflé:

  • 180 g masla
  • 125 g mletých mandlí
  • 5 vajíčok
  • 200 g horkej 70% čokolády
  • 170 g Sweet family hnedého cukru
  • 25 g kakaa

 

Na čokoládový krém:

  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 25 g masla
  • 60 g medu
  • 100 g horkej čokolády

 

Odporúčame vyskúšať: Angie pečie: Kakaové slimáky z tvarohového cesta

cokoladove-souffle

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

 

Rúru zapneme na 165°C. Najprv si pripravíme soufflé. Maslo necháme rozpustiť v hrnci na strednej teplote a keď je už roztopené, odstavíme z ohňa, pridáme nalámanú čokoládu a miešame, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Vo väčšej mise si zmiešame mleté mandle, kakao, hnedý cukor, pridáme celé vajíčka, metličkou premiešame a nakoniec aj roztopenú čokoládu a opäť poriadne premiešame. Misky si vymažeme maslom a nadávkujeme cesto skoro až úplne po vrch. Ja som použila 4 keramické misky a ostatné som robila do muffinových pevnejších košíkov. Dáme piecť na cca 17 minút. Medzitým si pripravíme čokoládový krém – do menšieho hrnca dáme smotanu na šľahanie, maslo , med a miešame na miernom ohni, kým sa maslo nerozpustí. Potom zvýšime teplotu a pridáme nalámanú čokoládu, miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a odstavíme z ohňa. Hotové soufflé vyberieme z rúry, necháme chvíľu vychladnúť a pri podávaní polejeme čokoládovým krémom. Božská kombinácia! Chutí rovnako dobre teplé ako aj studené.

 

Odporúčame vyskúšať: Angie pripravuje: Chia lievance

 

Zdroj: www.angiebakes.com

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
5 komentárov
Soňa Krátka

Soňa Krátka

26.01.2016 07:48

tiez rada vyskusam

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

26.01.2016 10:02

vyzerajú famózne

Vaše meno:

Lenka Kantorova

Lenka Kantorova

26.01.2016 13:35

Mnam :-)

Vaše meno:

Lenka Kantorova

Lenka Kantorova

26.01.2016 13:36

Mňam :-)

Vaše meno:

Mária Zámečníková

Mária Zámečníková

21.07.2016 12:46

Ďalší super recept :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE