Dezert, ktorý vás rozhodne nadchne, je čokoládová panna cotta s čerstvými malinami. Táto sladká lahôdka spája hladkú a krémovú textúru panna cotty s bohatou chuťou čokolády a osviežujúcimi malinami. Príprava tohto dezertu je pomerne jednoduchá. K základným ingredienciám, ako je smotana, cukor, vanilkový struk a želatína, pridáme ešte kvalitnú čokoládu a čerstvé maliny.
Smotanu zmiešame s cukrom a vanilkou a privedieme do varu. Potom pridáme rozpustenú čokoládu a želatínu a dôkladne premiešame. Zmes potom nalejeme do foriem a necháme schladiť v chladničke, kým neskryštalizuje.
Keď je panna cotta pripravená, ozdobíme ju malinami a môžeme ešte pridať trochu čokoládovej omáčky alebo mätové lístky pre dokonalú chuťovú harmóniu.
Čokoládová panna cotta s malinami
Všeobecne mám rada panna cottu, ale táto čoko verzia je neskutočná – chutí ako kakao a ovocie tomu pridáva ešte pomyselnú korunu!
Tento dezert je skvelým záverečným chodom na slávnostnú večeru alebo romantickú večeru vo dvojici. Takže pokiaľ hľadáte dokonalý spôsob, ako zakončiť svoje jedlo, neváhajte a vyskúšajte čokoládovú panna cottu s malinami. Určite si ju zamilujete! Vyskúšajte, nie je to vôbec ťažké!
Čokoládový dezert panna cotta - ingrediencie
400 ml smotany na šľahanie
200 ml mlieka
100 g horkej čokolády (horkej 70% čokolády)
1 lyžica kakaa
60 g SweetFamily kryštálového cukru
1 balík želatínového prášku Dr. Oetker
200 g malín (alebo iného ovocia)
Odporúčame: Máš rada sladučké marhule? Tieto marhuľové delikatesy musíš skúsiť!
Čokoládový dezert panna cotta - postup prípravy
- Do menšieho hrnca dáme 4 lyžice vody a nasypeme želatínu. Necháme napučať.
- Do hrnca si nalejeme smotanu na šľahanie, mlieko, cukor a kakao a pri strednej teplote zohrievame a miešame ručnou metličkou.
- Keď už je smotanový krém horúci, pridáme aj nalámanú čokoládu a miešame, až kým sa úplne nerozpustí.
- Želatínu dáme na miernom ohni zohriať, keď už je tekutá tak odoberieme z čokoládového krému jednu lyžicu, premiešame so želatínou a potom celú želatínu nalejeme za stáleho miešania do čokoládového krému. Trošku premiešame a hneď nalejeme do pripravených pohárikov.
- Dáme stuhnúť do chladničky na minimálne 5 hodín. Pred podávaním si maliny rozmixujeme na pyré a nalejeme na vrch čokoládovej panna cotty.
Odporúčame vyskúšať: Angie pečie: Sviatočný makový koláč
Zdroj: www.angiebakes.com
Aktualizované na 09.06.2024
Aktualizovaný článok: 09.06.2024