Angie pripravuje: Čokoládová panna cotta s malinami

Čokoládová panna cotta s malinami

Dezert, ktorý vás rozhodne nadchne, je čokoládová panna cotta s čerstvými malinami. Táto sladká lahôdka spája hladkú a krémovú textúru panna cotty s bohatou chuťou čokolády a osviežujúcimi malinami. Príprava tohto dezertu je pomerne jednoduchá. K základným ingredienciám, ako je smotana, cukor, vanilkový struk a želatína, pridáme ešte kvalitnú čokoládu a čerstvé maliny. 

Smotanu zmiešame s cukrom a vanilkou a privedieme do varu. Potom pridáme rozpustenú čokoládu a želatínu a dôkladne premiešame. Zmes potom nalejeme do foriem a necháme schladiť v chladničke, kým neskryštalizuje. 

Keď je panna cotta pripravená, ozdobíme ju malinami a môžeme ešte pridať trochu čokoládovej omáčky alebo mätové lístky pre dokonalú chuťovú harmóniu. 

Čokoládová panna cotta s malinami 

Všeobecne mám rada panna cottu, ale táto čoko verzia je neskutočná – chutí ako kakao a ovocie tomu pridáva ešte pomyselnú korunu! 

Tento dezert je skvelým záverečným chodom na slávnostnú večeru alebo romantickú večeru vo dvojici. Takže pokiaľ hľadáte dokonalý spôsob, ako zakončiť svoje jedlo, neváhajte a vyskúšajte čokoládovú panna cottu s malinami. Určite si ju zamilujete! Vyskúšajte, nie je to vôbec ťažké!

Čokoládový dezert panna cotta - ingrediencie

  • 400 ml smotany na šľahanie

  • 200 ml mlieka

  • 100 g horkej čokolády (horkej 70% čokolády)

  • 1 lyžica kakaa

  • 60 g SweetFamily kryštálového cukru

  • 1 balík želatínového prášku Dr. Oetker

  • 200 g malín (alebo iného ovocia)

Odporúčame: Máš rada sladučké marhule? Tieto marhuľové delikatesy musíš skúsiť!

panna-cotta
www.angiebakes.com

Čokoládový dezert panna cotta - postup prípravy

  • Do menšieho hrnca dáme 4 lyžice vody a nasypeme želatínu. Necháme napučať. 
  • Do hrnca si nalejeme smotanu na šľahanie, mlieko, cukor a kakao a pri strednej teplote zohrievame a miešame ručnou metličkou. 
  • Keď už je smotanový krém horúci, pridáme aj nalámanú čokoládu a miešame, až kým sa úplne nerozpustí. 
  • Želatínu dáme na miernom ohni zohriať, keď už je tekutá tak odoberieme z čokoládového krému jednu lyžicu, premiešame so želatínou a potom celú želatínu nalejeme za stáleho miešania do čokoládového krému. Trošku premiešame a hneď nalejeme do pripravených pohárikov. 
  • Dáme stuhnúť do chladničky na minimálne 5 hodín. Pred podávaním si maliny rozmixujeme na pyré a nalejeme na vrch čokoládovej panna cotty.

Odporúčame vyskúšať: Angie pečie: Sviatočný makový koláč

Zdroj: www.angiebakes.com

Aktualizované na 09.06.2024

Aktualizovaný článok: 09.06.2024

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

30.01.2016 10:03

toto vyzerá tak lahodne až sa mi slinky zbiehajú :-)

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

30.01.2016 10:23

vyzerá to veľmi chutne

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

30.01.2016 16:57

jooj hned by som si dala,vyzera to uzasne

Vaše meno:

Mária Zámečníková

Mária Zámečníková

21.07.2016 12:44

Vau.. určite super na oslavu :)

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

11.07.2018 15:50

vyzera veľmi dobre

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.