Angie pripravuje: Broskyňovú panna cottu

 

Lahodná božská kombinácia, rozpúšťa sa na jazyku.

 

Na vrch som použila rote grutze ovocný dezert v kombinácii s broskyňami a dopadlo to na výbornú.

 

 

Skúste aj s iným ovocím, kľudne aj mrazeným. 

 

 

 

Budeme potrebovať:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 200 ml mlieka
  • 45 g Sweet family Steviového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 balík želatinového prášku Dr. Oetker
  • 4 broskyne
  • 1/2 balíka Sweet family Rote grutze ovocného dezertu

 

Odporúčame vyskúšať:  Angie pečie: Mini snehové pusinky

 

Postup prípravy: 

 

Mlieko a smotanu na šľahanie dáme do hrnca, pridáme vyškriabané semiačka z vanilkového lusku a stevi cukor a necháme pomaly zohrievať (nesmie vrieť). Medzitým pripravíme želatínu podľa návodu. Keď už je smotana dostatočne horúca, odstavíme z ohňa, trocha vychladíme a pridáme želatínu a poriadne rozmiešame. Nalejeme do 3/4 do pripravených pohárikov a uložíme do chladničky stuhnúť na približne 6 hodín. 

Broskyňová panna cotta

Zdroj: Shutterstock®

Pripravíme si broskyňový dezert na vrch – broskyne olúpeme, dve nakrájame na väčšie kusy, rozmixujeme tyčovým mixérom spolu s Rote Grütze. Zvyšné dve broskyne nakrájame na malé kúsočky a pridáme k zvyšnému krému. Nanesieme na vrch panna cotty a podávame.

 

Odporúčame vyskúšať:  Angie pečie: Key Lime Pie / Limetkový koláč

Broskyňová panna cotta

Zdroj: Shutterstock®

4 komentárov
Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

29.01.2015 14:55

panna cottu mám veľmi rada ale takto pripravenú som ju ešte nemala - zaujímavá obmena

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

29.01.2015 15:13

zaujímavý a lákavý dezert určite vyskúšam

Vaše meno:

Vierka Petrovičová

Vierka Petrovičová

04.02.2015 21:20

Mnaam :)

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

04.08.2018 20:24

vyzera dobre

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE