Lahodná božská kombinácia, rozpúšťa sa na jazyku.
Na vrch som použila rote grutze ovocný dezert v kombinácii s broskyňami a dopadlo to na výbornú.
Skúste aj s iným ovocím, kľudne aj mrazeným.
Budeme potrebovať:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 200 ml mlieka
- 45 g Sweet family Steviového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 1 balík želatinového prášku Dr. Oetker
- 4 broskyne
- 1/2 balíka Sweet family Rote grutze ovocného dezertu
Odporúčame vyskúšať: Angie pečie: Mini snehové pusinky
Postup prípravy:
Mlieko a smotanu na šľahanie dáme do hrnca, pridáme vyškriabané semiačka z vanilkového lusku a stevi cukor a necháme pomaly zohrievať (nesmie vrieť). Medzitým pripravíme želatínu podľa návodu. Keď už je smotana dostatočne horúca, odstavíme z ohňa, trocha vychladíme a pridáme želatínu a poriadne rozmiešame. Nalejeme do 3/4 do pripravených pohárikov a uložíme do chladničky stuhnúť na približne 6 hodín.
Pripravíme si broskyňový dezert na vrch – broskyne olúpeme, dve nakrájame na väčšie kusy, rozmixujeme tyčovým mixérom spolu s Rote Grütze. Zvyšné dve broskyne nakrájame na malé kúsočky a pridáme k zvyšnému krému. Nanesieme na vrch panna cotty a podávame.
Odporúčame vyskúšať: Angie pečie: Key Lime Pie / Limetkový koláč
Zdroj: www.angiebakes.com