Tak sa mi pred pár dňami dostal do rúk recept od Dr. Oetkera na takéto nepečené koláčiky, tak som sa rozhodla ich pripraviť vo valentínskej verzii.
Ak chcete potešiť polovičku niečím sladkým a jednoduchým, toto je ono! A pri ozdobovaní sa fantázii medze nekladú.
Budeme potrebovať:
- 100 g kokosu
- 90 g Sweet family práškového cukru
- 1 lyžica kakaa
- 30 g BB kakaového pudingu
- pol balíka vanilkového cukru
- 75 g masla
- 2 lyžice rumu
- smotana na šľahanie, ružové farbivo
- cukrové ozdoby
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Welsh Cakes / Koláčiky z Walesu
Postup prípravy:
Toto je polovičná dávka z pôvodných ingrediencií. Vo väčšej mise zmiešame kokos, cukor, kakao, puding (neuvarený), pridáme rozpustené maslo a rum. Premiesime rukou a cesto uložíme do chladničky na hodinu. Potom vyberieme a na papieri na pečenie rozvaľkáme na cca 1,5 cm. Vykrajujeme srdiečka alebo iné tvary.
Môžete poliať čokoládou, alebo ako ja vyšľahanou smotanou, do ktorej som pridala pár kvapiek ružového farbiva. Posypeme ozdôbkami. Aj samotné bez ničoho sú skvelé – milujem koláčiky, kde je cítiť aj rumovú chuť
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Zdravý raňajkový koláčik
Zdroj: www.angiebakes.com