Čokoláda. Kto by ju nemal rád? Zamatová, rozplývajúca sa na jazyku a absolútne návyková závislosť. Pochúťka, ktorá je sama osebe dezertom sa dá využiť na tisíce spôsobov. Ak vám už tečú slinky, nebudeme vás dlho trápiť a pripravíme si rýchly nepečený dezert, ktorý zvládne každý.
Nepečeným dezertom nikdy nič nepokazíte. Obzvlášť vtedy, ak nepatríte medzi tých, pre ktorých je pečenie koníček a v kuchyni radi trávia dlhé hodiny. Spojenie čokolády, mascarpone a šľahačky je neodolateľnou kombináciou za každej príležitosti.
Odporúčame: Vyrobte si domácu čokoládu ľahko a jednoducho
Na nepečený čokoládový dezert budete potrebovať
- 500 gramov mascarpone
- 2 šľahačkové smotany
- 200 gramov čokolády na varenie alebo kvalitnej horkej čokolády
- Dlhé piškóty
- Dva banány
- Mrazené alebo čerstvé maliny (môžeme nahradiť aj iným sezónnym bobuľovým ovocím)
Postup
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu a necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu. Smotanu vyšľaháme dotuha a vmiešame mascarpone. Následne pridáme vychladnutú čokoládu. Poriadne všetko vyšľaháme, kým nevznikne hladký hnedý krém. Nie je potrebné pridávať cukor, čokoláda dodáva krému dostatočnú sladkosť. Dno menšej hranatej nádoby si vystelieme dlhými piškótami, ktoré polejeme malinovou zmesou. Tú si pripravíme zahriatím malín. Ak sú maliny kyslejšie, pridáme trochu cukru. Poliate piškóty prikryjeme prvou vrstvou krému, ktorým nešetríme. Na krém nakrájame kolieska banánu a prikryjeme druhou vrstvou krému. Vytvoríme bohaté vlny, ktoré bohato dozdobíme hoblinkami horkej čokolády. Dezert necháme vychladiť aspoň dve hodiny v chladničke a podávame maškrtným jazýčkom.
Vyskúšaj tiež: Recept na mascarpone: Vyrob si ho doma lacno a za pár minút