Dostali ste chuť na niečo sladké? Určite muffiny patria k drobným chutným koláčikom, ktoré uspokoja naše chuťové poháriky. Ich rýchla príprava je jedným z mnohých plusov. Ak chcete pripraviť niečo slávnostnejšie, stačí siahnuť po tomto recepte na čokoládové cupcakes. Vyzerajú krásne a chutia výnimočne dobre a sladko. Sú extra čokoládové a krém z lahodnej smotany a mascarpone im dodá na exkluzivite.
Na čokoládové cupcakes budeme potrebovať:
- 250 g hladkej múky
- 150 g práškového cukru
- 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 150 g čokolády na varenie
- 2 PL kakaa
- 1 celé vajíčko
- 200 ml mlieka
- 90 ml rastlinného oleja
- 100 g bielej čokolády
Krém:
- 250 g mascarpone
- 250 ml smotany na šľahanie (33 %)
- 3 PL práškového cukru
Na ozdobenie:
- 50 g čokolády na varenie
Odporúčame: Tradičné francúzske Crème brûlée s chrumkavou krustou na vrchu
Počet porcií: 16
Čas prípravy: 45 minút
Suché ingrediencie (múka, práškový cukor, prášok do pečiva a kakao) zmiešame v jednej mise a v druhej zase tekuté (mlieko, vajíčko a olej). Do misy so suchými surovinami pridáme tekuté a vareškou vymiešame cesto tmavohnedej farby. Čokoládu si nakrájame na drobné kúsky a pridáme ich do cesta. Znova premiešame.
Papierovými košíčkami vystelieme plech na muffiny a každý naplníme do 2/3 pripraveným cestom. Bielu čokoládu si nalámeme na kocky, ktoré zatlačíme do každého košíčka. Pečieme pri teplote 180 °C cca 25 minút. Upečené koláčiky necháme vychladnúť na mriežke.
Príprava krému: Smotanu na šľahanie s cukrom vyšľaháme pomocou ručného mixéra na šľahačku. Pozor aby sme smotanu neprešľahali. Pridáme mascarpone a vymiešame hustý krém. Cukrárske vrecko naplníme týmto chutným krémom a ozdobíme ním vychladnuté muffiny. Na záver krém posypeme nadrobno nakrájanou čokoládou.
Dobrú chuť!