Nielen cez víkend, ale aj cez pracovný deň nás často krát prepadne neodolateľná túžba na niečo sladké. Poznáte to aj vy? Ak áno, tak v tom prípade máme pre vás skvelý tip, ako zahnať chuť na sladké a pripraviť sebe i svojim najbližším neodolateľne sladkú a šťavnatú pochúťku, a to iba za niekoľko minút.
Ako slivky, tak i mak nepochybne patria k sebe, a to nielen počas aktuálneho jesenného počasia. Prekvapte seba i svojich najbližších a pripravte im pochúťku, po ktorej sa budú doslova zalizovať!
Množstvo receptov na makovo slivkový koláč
Kombinácia týchto dvoch fantastických ingrediencií prináša a ponúka mnohé chuťové variácie, z ktorých si možno doslova vyberať!
Čo takto vyskúšať napríklad:
- šťavnatý slivkový koláč s makom - šťavanatý makovo-slivkový koláč,
- makovo-slivkový koláč bez lepku,
- kysnutý slivkový koláč s makom,
- krehký slivkový koláč,
- točený slivkový koláč,
- makovo-slivkový závin,
- domáci slivkový koláč,
- makovo-slivkový béleš,
- makovo-slivkový posúch,
- kysnutý koláč so slivkami a posýpkou a podobne.
Jemný makovo-slivkový koláč
Kombinácia maku a sliviek je nesmrteľná! Ich spojením možno dosiahnuť dokonalú chuť, ktorá zaženie chuť na sladké kedykoľvek a kdekoľvek. Poďte preto s nami objaviť kúzlo neodolateľného sladkého receptu, ktorý svojou hrnčekovou prípravou spraví z každého člena rodiny dokonalého šéfkuchára.
Nech sa páči, prinášame vám recept na makovo-slivkový šťavnatý koláčik pre celú vašu rodinu.
Šťavnatý slivkový koláč s makom - ingrediencie
- 2 veľké vajíčka
- 1 hrnček trstinového cukru
- 1 hrnček mlieka
- 1/2 hrnček rozpusteného masla
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1/2 sáčku kypriaceho prášku do pečiva (PDP)
- slivky (rozpolené a zbavené kôstky)
- 1 hrnček celého maku
Odporúčame: TEST: Kolagén od Inca Collagen - užívanie bez obmedzení aj počas dojčenia
Šťavnatý makovo -slivkový koláč - postup prípravy
- Vajíčka spolu s trstinovým cukrom vymiešame do peny.
- Postupne pridáme mlieko s maslom a miešame dopenista.
- Prisypeme suché ingrediencie - preosiatu múku, kypriaci prášok do pečiva a vymiešame do hladkej hmoty.
- Nakoniec pridáme celý mak a jemne už iba vareškou všetko spolu zmiešame.
- Veľký plech si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto.
- Na cesto poukladáme prekrojené a odkôstkované slivky stredom nadol.
- Takto pripravený koláčik dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov a pečieme približne 40 minút.
- Hotový koláč necháme vychladnúť a pokrájame a podľa chuti posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Ďalšie tipy na víkendové maškrtenie
- Jahodové galetky z lístkového cesta: S vanilkovým krémom i zmrzlinou sú TOP
- Toastové rolky s ovocím: Víkendová raňajková pochúťka
- Domáce briošky – sladké pečivo, ktoré chutí všetkým maškrtníkom
- Najlepšie víkendové raňajky: Skús čokoládové francúzske toasty!
- RECEPT: Najlepšie palacinky 3:2:1, ktoré sa nelepia a vždy vyjdú
- Recept na jablkové lievance: Vieš si predstaviť chutnejšie raňajky?!
- RECEPT: Rýchle čokoládové rožteky – pochutia si na nich malí i veľkí!
Aktualizované na 18.10.2023