Najobľúbenejšia krkovička marinovaná v pive s marinovanou mrkvou

Blysnite sa na grilovačke a pripravte priateľom klasiku, krkovičku marinovanú v čiernom pive. Na odľahčenie svedomia a trávenia ju vždy podávam s domácou marinovanou mrkvou. Asi vás neprekvapí zistenie, že je to u nás najobľúbenejšie grilované jedlo.

 

Príprava 30  minút + marinovanie cez noc
Grilovanie: 30 minút, varenie: 20 minút

 

Potrebujeme na 4 porcie:

  • 600 g krkovičky - plátkov
  • 0,3 l čierneho piva
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 2 lyžice horčicového prášku alebo dijonskej horčice
  • čierne mleté korenie
  • 1 lyžica čiernej rasce – černuška siata
  • mletú červenú papriku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • čerstvá vňať koriandra

Na marinovanú mrkvu:

  • 2 zväzky mladej mrkvy
  • 50 ml slnečnicového oleja
  • soľ
  • 1 Pl medu
  • stonky čerstvého tymianu

 

Pozri aj: Recept: Grilované kuracie špízy so zázvorom

Krkovička s marinovavnou mrkvou

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Deň pred grilovačkou si pripravíme marinovanú mrkvu. Z mrkvy odkrojíme vňať, kúsok ponecháme a mrkvy olúpeme. V menšom hrnci rozpálime 2 lyžice oleja, pridáme mrkvu a zo všetkých strán ju krátko opečieme. Znížime plameň, pridáme med a trochu vody, osolíme. Mrkvu podusíme do polomäkka až kým sa voda nevyparí. Naservírujeme ju do plytkej porcelánovej misy, poukladáme na ňu vetvičky čerstvého tymianu a pokropíme zvyšným olejom. Mrkvu marinujeme počas noci a podávame ku grilovanému mäsu.

 

V deň grilovačky si pripravíme marinádu. Do sklenenej misy nalejeme pivo, ošúpaný a pretlačený cesnak, horčicu, čierne korenie, černušku siatu rozdrvenú v mažiari, mletú červenú papriku, olivový olej. Zo všetkých ingrediencií tak vytvoríme marinádu a mäso marinujeme úplne ponorené asi 4 hodiny. Opekáme na perforovaných alumíniových táckach na grile asi 15 minút z každej strany. Podávame s nasekaným koriandrom.

 

Príprava receptu, foto, text: Jana Štrbková, viac mojich skvelých receptov nájdete na mojej stránke www.medovemotuzy.sk

medovemotuzy.sk

Zdroj: Shutterstock®

5 komentárov
Mária Maxianová

Mária Maxianová

09.08.2017 20:32

Tento recept je určite skvelý, najbližšie vyskúšame.

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

09.08.2017 21:57

teraz v lete som skor ma ovocie a zeleninu a to priamo od nas zo zahrady.... masko by som spravila mojmu drahemuu

Vaše meno:

Milka Damašková

Milka Damašková

10.08.2017 09:13

Ďalší skvelý recept do zbierky:) určite ho doma vyskúšame, naši chlapi majú radi dobré mäsko

Vaše meno:

Soňa Horáčková

Soňa Horáčková

11.08.2017 10:48

vyzerá to lákavo a iste aj dobre chutí .... pravdepodobne vyskúšam :)

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

24.08.2017 10:24

recept vyzerá zaujímavo, aj keď krkovičku práve nemusím...

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE