Klasické a tradičné jedlá sú v našich končinách stále nesmierne obľúbené. Recepty starých mám sa tradujú z generácie na generáciu. S príchodom modernej doby však občas hľadáme spôsoby, akými si obľúbené klasiky aspoň trošku spestríme. Granadiersky pochod sa prekvapivo tiež dá originálne vylepšiť. Chcete vedieť ako na to? Pridajte anglickú slaniny a táto tradičná dobrota dostane tú správnu chuť.:-)
Klasické a tradičné jedlá sú v našich končinách stále nesmierne obľúbené. Recepty starých mám sa tradujú z generácie na generáciu. S príchodom modernej doby však občas hľadáme spôsoby, akými si obľúbené klasiky aspoň trošku spestríme.
Granadiersky pochod sa prekvapivo tiež dá originálne vylepšiť. Chcete vedieť ako na to? Pridajte anglickú slaniny a táto tradičná dobrota dostane tú správnu chuť.
Odporúčame: Recept na lasagne s párkami: Vyskúšaj ich netradične!
Ingrediencie
- 100 g anglickej slaniny
- 800 g zemiakov
- 250 g fliačkov na granadír
- 1 ks cibuľa
- soľ
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
V osolenej vriacej vode si najskôr uvaríme cestoviny. Výber je na vás, najčastejšie sa však na prípravu granadíru používajú fliačky. Následne si nakrájame zemiaky na kocky a uvaríme v osolenej vode.
Pokiaľ máme cestoviny aj zemiaky hotové, pridáme ich do jedného hrnca. Cibuľu si medzitým nakrájame na drobno a spolu so slaninkou nakrájanou na menšie kocky ju opražíme na oleji. K cibuľke a slanine pridáme červenú papriku. Nebojte sa šetriť, granadiersky pochod by mal byť sfarbený do červena. Všetko spolu krátko opražíme a v prípade potreby podlejeme asi 1 dlc vody a povaríme. Na záver slaninku pridáme k zemiakom a cestovine, všetko dobre premiešame, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Podávať ho môžete s čalamádou, červenou repou, či uhorkami.
Dobrú chuť!
Pozri aj: RECEPT: Bezlepkové cestoviny so zeleninou a šunkou