Netradičný novoročný prípitok: Prekvap hostí a ponúkni im želé zo šampanského

Koniec roka je tu a prípravy na silvestrovský večer sú v plnom prúde. Či už ho strávite doma v rodinnom kruhu, na chate s priateľmi alebo ste pozvali hostí, aby ste vo veľkom privítali Nový rok, tento špeciálny večer si vyžaduje aj slávnostné menu a občerstvenie. Chutné jednohubky, obložené chlebíčky, lahodný cheesecake či slané pečivo určite nechýba na žiadnom silvestrovskom stole. 

Samozrejme, nesmieme zabudnúť na novoročný prípitok, ktorý je vyvrcholením večera. Väčšinou sa ako prípitok používa šampanské. Skúste však tento rok niečo netradičné, ale zároveň vkusné a mimoriadne delikátne. Ohúrte svojich blízkych a hostí – pripravte si pre nich želé zo šampanského. Čo všetko potrebujete na jeho prípravu?

Neprehliadni: Najlepšie MAROKÁNKY: Orechy a sušené ovocie je základ

Šampanské

Zdroj: PINTEREST/40aprons.com

Želé zo šampanského

Želé zo šampanského sa perfektne hodí na Silvestra. Aby to malo ten správny šmrnc, môžete použiť šampanské so zlatom – pridať jedlé cukrárske zlaté plátky. Na výrobu tohto nezvyčajného prípitku budete potrebovať len zopár surovín: 

  • 500 ml šumivého vína (sekt, prosecco)
  • 1/4 hrnčeka kryštálového cukru (ak je víno sladké, použite menej cukru)
  • 1 vrecko neochutenej želatíny
  • miska, lyžica na miešanie
  • forma na ľad, poháre

POSTUP:

  1. Polovicu vína uvaríme s cukrom. Odoberieme z plameňa a necháme úplne vychladnúť.
  2. V miske premiešame zvyšné víno so želatínou podľa návodu na obale a necháme stáť asi 2 až 3 minúty. Potom ich premiešame s osladeným vínom.
  3. Zmes nalejeme do formy na ľad alebo do pohárov, v ktorých chceme prípitok servírovať. Formu a poháre jemne, ale dôkladne poklepeme o pracovnú dosku, aby sme zo želé vypudili bublinky vzduchu. Po vychladnutí vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

Pozri aj: Dokonalé varené víno krok za krokom: Ako ho robí Jamie Olivier?

Medvedíky

Zdroj: PINTEREST/kirbiecravings.com

Gumové medvedíky zo šampanského

Existuje množstvo receptov na želé cukríky. Možno si aj vy vyrábate domáce želé cukríky rôznych príchutí a tvarov. A čo tak gumové medvedíky zo šampanského? Vyskúšajte túto na prípravu jednoduchú a veľmi nápaditú pochúťku, ktorá sa hodí nielen na silvestrovskú párty.

Budeme potrebovať:

  • 3 lyžice práškovej želatíny
  • 1/4 šálky vody
  • 1 šálku šampanského
  • formu v tvare medvedíkov

POSTUP:

  1. Želatínu vmiešame do vody a necháme 5 minút postáť.
  2. Šampanské nalejeme do malého hrnca. Na miernom ohni privedieme do varu.
  3. Pridáme želatínu a poriadne miešame, až kým sa nerozpustí.
  4. Zmes nalejeme do džbánu alebo odmerky s výlevkou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
  5. Nakoniec šampanské so želatínou nalejeme do formy.
  6. Formu vložíme do chladničky a necháme tuhnúť asi 30 minút.
  7. Gumové medvedíky opatrne vyberieme z formy a servírujeme.
Zdroj foto:

úvodná koláž - PINTEREST/sugarandsoul.co, PINTEREST/savoryonline.com
 

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

1 komentár

Janka Komadova

Janka Komadova

19.01.2023 20:14

Tak to je netradičné šampanské zaujímavý recept

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.