Praclíky s parmezánom - vytvorte si ich rýchlo a jednoducho!

Keď pre veľkonočnú návštevu upečiete syrové praclíky, vôbec sa nenarobíte a zožnete jednu pochvalu za druhou!

Jednoduché ingrediencie ako je parmezán, maslo, tymián a sezam dokážu v tomto recepte zázraky.

Slané praclíky s parmezánom - rýchlo a jednoducho!

Príprava: 20 min + 30 min chladenie

Pečenie: 20 min

Potrebujeme asi na 2 plechy:

  • 250 g hladkej špaldovej múky (hladká múka)
  • 250 g masla
  • 150 g syra Zlato
  • 100 g parmezánu (alebo štvrť šálky čerstvého nastrúhaného parmezánu)
  • 1 vajíčko
  • soľ a sušený tymián podľa chuti.

Na potretie:

  • žĺtok
  • soľ
  • sezam
  • rascu / čiernu rascu (černušku siatu)
Praclíky s parmezánom - vytvorte si ich rýchlo a jednoducho!

Zdroj: Jana Štrbková - www.medovemotuzy.sk

Recept praclíkov

Pracovnú dosku pomúčime a vajce, múku, maslo, soľ spracujeme na hladké cesto. Pridáme nastrúhané oba druhy syra, poriadne vymiesime. Hotové cesto zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.

 

Cesto vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na hrúbku 1 cm. Vykrajujeme praclíky a ukladáme na plechy vystlané papierom na pečenie. Nakoniec praclíky potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme sezamom či rascou. Unikátne chutí čierna rasca – černuška siata.

 

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 – 25 minút dozlatista. Podávame teplé alebo izbovej teploty.

 

Recepty pripravila a odfotila: Jana Štrbková

Viac skvelých veľkonočných receptov nájdete na mojom blogu www.medovemotuzy.sk

medovemotuzy.sk

Zdroj: Jana Štrbková - www.medovemotuzy.sk

Zdroj úvodnej foto: Jana Štrbková - www.medovemotuzy.sk

Aktualizované na 30.03.2024

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

3 komentárov

Mária Maxianová

Mária Maxianová

08.04.2017 19:40

tieto praclíky milujem, neviem sa ich nabažiť

Vaše meno:

Monika Filípková

Monika Filípková

09.04.2017 07:53

Drobné syrové pečivo obľubujú moje deti, vyskúšam aj tento recept.

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

10.04.2017 08:22

praclíky a pagáčiky sú u mna na prvom mieste, receptík si určite odpíšem a niekedy vyskúšam...

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.