Po náročnom dni alebo náročnej prechádzke nie je nič príjemnejšie, ako sa v chládku schladiť s lahodnou zmrzlinou. Dnes nájdeme v obchodoch zmrzliny od výmyslu sveta a aj také, o ktorých sme si mysleli, že sú iba vymyslené. Kokosová, slaný karamel, slaninová, s kúskami hríbov a mnoho ďalších. Samozrejme, žiadna z nich netromfne klasické príchute, ako je vanilková, čokoládová, punčová alebo jahodová.
My vám prinášame recept na jednu veľmi zaujímavú, ktorá je nielen chutná, ale aj telu prospešná. Matcha čaj už dobre poznáme a vieme o jeho blahodarných účinkoch na telo. Viete si predstaviť, že ho v lete nahradíte zmrzlinou a to dokonca domácou? Pripravte si lopatku a čaj, ideme variť Matcha zmrzlinu!
Matcha čaj
Čo to vlastne ten Matcha čaj je? Ide o japonský obradný čaj, ktorý je označovaný ako kráľovná alebo perla zelených čajov. V obchode ho dostanete v práškovej forme - niečo ako zelené kakao. Tak ako všetky ostatné zelené čaje, aj tento čaj má pre telo blahodarné a povzbudivé účinky. No má ich omnoho silnejšie. Ak si dáte šálku Matcha čaju, vyrovná sa to desiatim šálkam zeleného čaju. Pokiaľ ste ho ešte neochutnali, dávajte si pozor. Má mierne odlišnú chuť, než na akú sme pri zelených čajoch zvyknutí a rovnako aj použitie - môžete si ho pripraviť na studeno aj na teplo alebo na ľadovo ako zmrzlinu.
Matcha čaj je obľúbený medzi ľuďmi, ktorí sa snažia schudnúť, pretože je vraj výborným spaľovačom tukov. Zrýchľuje metabolizmus a tým podporuje chudnutie. Odporúča sa piť aj pred cvičením, aj počas cvičenia a po cvičení iba v prípade, ak sa ešte nechystáte do postele.
Pozri sem: Levanduľový ošiaľ pokračuje: Toto je recept na levanduľovú zmrzlinu!
Na Matcha zmrzlinu budeme potrebovať:
-
240 ml mlieka
-
240 ml šľahačkovej smotany
-
90 g trstinového cukru
-
18 g prášku zeleného čaju Matcha
-
Štipka soli
Postup:
-
V menšom hrnci premiešame mlieko, šľahačku, cukor a štipku soli.
-
Sporák zapneme na stredný stupeň a začneme variť. Za stáleho miešania metličkou pridávame čajový prášok a počkáme, kým sa na vrchu začne tvoriť pena. Odstavíme, keď bude zmes horúca, ale len do tej miery, že do nej dokážeme namočiť prst. Nenecháme vrieť!
-
Necháme prudko chladiť tak, že hrniec položíme do misy s ľadom. Keď vychladne, zakryjeme fóliou a dáme na 2 – 3 hodiny do chladničky.
-
Zmes vlejeme do stroja na zmrzlinu a zapneme na 25 minút.
-
Ak nemáte prístroj, bude príprava zmrzliny náročnejšia - každá pol hodinu vyberiete zmrzlinu z mrazničky a prešľaháte ju. Postačí to robiť dovtedy, dokiaľ zmrzlina poriadne nezmrzne a nestuhne.
Neprehliadni: Japonský zelený čaj matcha. Spoznajte jeho výhody a správny spôsob prípravy.