Pizzu milujú malí aj veľkí, no my ženy si ju môžeme dopriať len veľmi sporadicky. Keď si chceme udržať štíhlu líniu, musíme sa pizze niekedy až úplne vzdať, čo vôbec nie je ľahké. Našťastie však za pizzu existuje rovnako chutná nízkosacharidová náhrada z baklažánu.
Je to rýchly a chutný recept, ktorý si môžete bez výčitiek vychutnať na raňajky, obed aj večeru. Skvelý recept na baklažánovú mini pizzu si dokonca zamiluje aj rodina a možno vaše ratolesti ani nezistia, že ste cesto vymenili za čosi zdravšie.
Ingrediencie
Na jeden a pol plechu baklažánových koliesok budeme potrebovať:
- 1 väčší baklažán
- Na oblohu:
- Šunka
- Saláma
- Strúhaný syr
- Paradajkový pretlak
- Sušené oregano
- Tuniak
Vyskúšaj: Recept: Najlepšie palacinky len z dvoch ingrediencií. Vyskúšaj!
Ako baklažánové pizze pripraviť?
Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov. Baklažán si pokrájame na kolieska strednej hrúbky a posolíme. Uložíme na papier na pečenie a dáme do rúry aspoň na 10 minút. Keď baklažán zmäkne, vyberieme ho a obložíme. Každý môže použiť, čo má na pizzi rád. My sme použili na všetky kolieska ako základ paradajkový pretlak a sušené oregano, na polovicu koliesok sme dali šunku a salámu, na polovicu tuniaka. Potom sme všetky kolieska posypali strúhaným syrom a pridali sme naň mini kolieska mozzarely.
Takto pripravené kolieska dáme zapiecť ešte na 5-10 minút, pokojne aj na 230 stupňov. Keď syr mierne zhnedne, potom kolieska vyberieme.
Podávame samé alebo so šalátom, podľa vlastnej chuti.
Pozri aj: Obľúbený chlebík vo vajíčku trochu inak? Pozri, ako ho ozvláštniť!
Dobrú chuť!