Nevšedná veľkonočná tlačenka

Doba prípravy: asi 30 minút

Vystačí na: 1 tlačenku


Prísady:

• 1 balíček Surimi tyčiniek

• 3 mrkvy

• 1 balíček Želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr.Oetker

• 4 PL vody

• 300 ml majonézy

• 100 ml smotany na šľahanie

• 1 zarovnaná KL soli

• štipka korenia

• šťava z 1/2 citróna

                                                                                • 180 g sterilizovaného hrášku


Ešte potrebujeme:

•  formu na srnčí chrbát (30 x 11 cm)

•  potravinársku fóliu

 

 

Postup prípravy: 

 

1. Surimi tyčinky necháme pri izbovej teplote rozmraziť. Na prípravu aspiku uvaríme mrkvu do polomäkka a nakrájame na tenké hranolčeky.

 

2. Želatínu necháme vo vode napučať podľa návodu na obale. V mise zmiešame metličkou majonézu so smotanou. Ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. V kastróliku zahrievame želatínu až do úplného rozpustenia (nevaríme!) a metličkou ihneď vmiešame do majonézovej zmesi.

 

3. Formu na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou a do formy nalejeme ⅓ želatínovej zmesi. Do formy pozdĺžne naukladáme polovicu surimi tyčiniek, ktoré prekladáme mrkvou a hráškom (bez nálevu). Zalejeme ďalšou ⅓ zmesi a opäť naukladáme tyčinky, mrkvu a hrášok. Zalejeme zvyškom zmesi a odložíme najmenej na 3 hodiny do chladničky.

 

4. Tlačenku vyklopíme z formy, stiahneme fóliu a nakrájame na plátky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s pečivom alebo chlebom.

 

 

TIP: Pred naliatím želatínovej zmesi môžeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou naukladať natvrdo uvarené vajíčka nakrájané na plátky.

 

Odporúčame vyskúšať aj:  Jarná šumienková torta

veľkonočná tlačenka recept

Zdroj: Shutterstock®

1 komentár
Beata Mintalova

Beata Mintalova

30.04.2015 14:25

mnam mnam až sa mi slinky zbiehaju

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE