Frittata so špargľou a paradajkami: Ideálna raňajková pochúťka

frittata so špargľou

Omeletu pozná každý z nás. Dokonca aj chlebík vo vajíčku na akýkoľvek spôsob je raňajkovou klasikou. Frittata je niečo nové, čo musíte vyskúšať!

Aká je vaša raňajková pochúťka?

Omeletu pozná každý z nás. Dokonca aj chlebík vo vajíčku na akýkoľvek spôsob je raňajkovou klasikou, ktorá sa pripravuje azda v každej domácnosti. I vajíčko natvrdo či namäkko, vajíčka Benedikt (stratené vajce) sú mnohými obľúbené. Ale čo tak vyskúšať niečo nové? Pevne veríme, že vás frittata osloví a zamilujete si ju. Váhate, či si ju pripraviť, pretože je to niečo nové a vy neviete, čo to vlastne je?

Frittata so špargľou a paradajkami je ideálna raňajková kombinácia! A zelená špargľa sa k tomu hodí najlepšie

Nuž, frittata je v podstate raňajkový koláč pripravený naslano, ktorý si viete pripraviť na množstvo rôznych spôsobov. Vajíčková frittata je talianskou pochúťkou, ktorá je synonymom lacných a skvelých raňajok. Dokonca je to aj skvelý recept na večeru, ktorú budete mať na tanieri v priebehu niekoľkých minút.  

Nielen varenie bielej špargle, ale aj zelená špargľa či fialová špargľa patria medzi obľúbené ingrediencie mnohých z nás, pričom spôsob varenia nemusí byť vôbec zložitý. Vajíčková zmes, zelená či biela špargľa a strúhaný parmezán je skveou voľbou napríklad aj na raňajky - ako na to?

Pozri aj: Virálne triky s vajíčkami: Zisťovali sme, či fungujú!

frittata so špargľou Depositphotos

Na frittatu potrebujete:

  • zelenú špargľu
  • 1 strapec cherry paradajok
  • 6 vajec
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky nasekaného čerstvého tymianu
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

  1. Rúru si predhrejte na 200 °C a formu na pečenie potrite olivovým olejom alebo iným olejom vhodným na pečenie.
  2. Špargľu a cherry paradajky rovnomerne rozložte do formy (špargľu môžete aj nakrájať na menšie kúsky). Pokvapkajte olivovým olejom a podľa chuti osoľte a okoreňte.
  3. Špargľu a cherry paradajky pečte v rúre približne 10 minút alebo dovtedy, kým špargľa nebude takmer mäkká.
  4. Do pohára si rozbite vajíčka a tie následne vylejte do formy – na opečenú špargľu a cherry paradajky. Opäť posypte troškou mletého čierneho korenia a soľou.
  5. Formu vráťte to rúry a pečte približne ďalších 7 minút – aby sa vajíčka zatiahli.
  6. Hotovú frittatu vyberte z rúry, nakrájajte a podávajte.
  7. Pre lepšiu chuť môžete fritattu pred podávaním posypať syrom. Buď parmezánom, kozím syrom, nivou alebo iným syrom podľa toho, aký preferujete alebo potrebujete spotrebovať.

TIP: Frittatu a jej chuť i pokojne vylepšíte podľa seba. Môžete do nej pridať čokoľvek, čo potrebujete spotrebovať. Pridajte napríklad nakrájanú papriku a cibuľu, šampiňóny, klobásku či slaninu.

Recepty zo špargle, ktoré stoja za to!

Aktualizované na 23.05.2024

2 komentárov
Marta Kendrová

Marta Kendrová

29.03.2023 14:35

Teším sa na svoje paradajky a vyskúšam

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

27.07.2023 21:55

Zaujímavý recept

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE