Mať doma v dóze pár keksíkov je veľmi praktické. Samozrejme myslím tie doma pečené zo surovín, ktoré sú kvalitné a sami si určíte ich zloženie a množstvo.
Keksíky skladujem v uzatvorenej sklenenej dóze a chutia mi v týchto horúcich dňoch jednoducho podrvené do studeného jogurtu s čerstvým ovocím a lístkami mäty – vyskúšajte!
Budete potrebovať (asi na 20 sušienok):
- 1 hrnček arašidového masla (250 ml)
- 2 vajcia
- 1/2 hrnčeka trstinového cukru
- 1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátu
- 1/2 hrnčeka čokoládových guľôčok (alebo sekanej čokolády)
- štipku soli
Vyskúšaj tiež: Recept: Makovo - egrešový koláč bez lepku
Postup:
Všetky suroviny zmiešajte v jednej mise – čokoládu pridajte na záver. Zo vzniknutej zmesi tvorte guľôčky a ukladajte ich na plech s papierom na pečenie. Ja som piekla na veľkom plechu 12 kusov. Medzery medzi nimi sú dôležité, lebo guľôčky sa premenia na keksíky. Vytvorené guľôčky stlačte širokým nožom alebo dnom pohára a tak vytvoríte placku asi 1,5 cm hrubú. Tenšie placky skôr uschnú. Pečte ich pri teplote 180°C asi 15 minút dozlatova. Nechajte mierne vychladiť na plechu, a potom ich preložte na mriežku.
Vyskúšaj tiež: Recept: Marhuľovo-višňový obrátený koláč bez lepku a laktózy