Hľadáte nejaký tip na raňajky? Ak sa už teraz pripravujete na sviatky a premýšľate nad tým, čo budete variť na obed alebo pripravovať na raňajky svojej rodine, tak sa inšpirujte slanými muffinmi. Podľa nás sa nedá nič pokaziť na kombinácii slanina + vajíčko + syr. A navyše, keď je celé vajíčko ukryté vo vnútri chutného muffinu, tak o to viac si ich človek vychutná.
Pýtate sa, ako takéto muffiny s celým vajíčkom ukrytým vo vnútri pripraviť? Veľmi jednoducho. Pripravte si ich podľa receptu nižšie. Garantujeme vám, že tieto muffiny na slano budete robievať každý týždeň – také sú skvelé!
Odporúčame: Vláčne muffiny z tekvice Hokkaido: Voňavé a navyše zdravé!
Zdroj: Depositphotos
Na slané muffiny potrebujete:
- 6 vajec
- 180 g slaniny
- 3 šálky hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky sódy bikarbóny
- ¾ lyžičky soli
- ½ lyžičky čierneho mletého korenia
- ¼ šálky rastlinného oleja
- 1¼ šálky cmaru
- 1 šálku nakrájanej šalotky
- 1½ šálky strúhaného syra čedar
Postup prípravy muffinov:
- Vajíčka vložte do hrnca, zalejte vodou a uvarte natvrdo. Varte približne 10 minút a po uvarení nechajte vychladnúť, následne vajíčka zbavte škrupiny.
- Predhrejte si rúru na 180 °C. Do formy na muffiny vložte košíčky alebo vymastíte olejom.
- Nakrájajte si slaninu na menšie kúsky a opražte na rozohriatej panvici. Nechajte vychladnúť.
- V miske zmiešajte múku s kypriacim práškom, sódou bikarbónou, soľou a korením. Poriadne premiešajte, aby sa všetky sypké ingrediencie premiešali.
- V ďalšej miske zmiešajte cmar, opečenú slaninku, nadrobno nakrájanú šalotku a 1 šálku nastrúhaného čedaru.
- Následne zmiešajte sypké a mokré ingrediencie.
- Hotovou zmesou naplňte muffinové košíky približne do jednej tretiny.
- Do každého košíčka následne vložte uvarené a ošúpané vajíčko, jemne ho zatlačte.
- Zvyšné cesto rovnomerne rozdeľte do všetkých košíčkov tak, aby ste úplne prekryli vajíčko.
- Vrch muffinov posypte zvyšným syrom.
- Muffiny pečte približne 20 minút alebo dovtedy, kým sa syr úplne neroztaví a nezozlatne. Pred podávaním nechajte aspoň 5 minút odstáť a vychladnúť. Prajeme DOBRÚ CHUŤ!