Slané muffiny so slaninou, vajíčkom a syrom – odoláš im?

Hľadáte nejaký tip na raňajky? Ak sa už teraz pripravujete na sviatky a premýšľate nad tým, čo budete variť na obed alebo pripravovať na raňajky svojej rodine, tak sa inšpirujte slanými muffinmi. Podľa nás sa nedá nič pokaziť na kombinácii slanina + vajíčko + syr. A navyše, keď je celé vajíčko ukryté vo vnútri chutného muffinu, tak o to viac si ich človek vychutná.

Pýtate sa, ako takéto muffiny s celým vajíčkom ukrytým vo vnútri pripraviť? Veľmi jednoducho. Pripravte si ich podľa receptu nižšie. Garantujeme vám, že tieto muffiny na slano budete robievať každý týždeň – také sú skvelé!

Odporúčame: Vláčne muffiny z tekvice Hokkaido: Voňavé a navyše zdravé!

Na slané muffiny potrebujete:

  • 6 vajec
  • 180 g slaniny
  • 3 šálky hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny
  • ¾ lyžičky soli
  • ½ lyžičky čierneho mletého korenia
  • ¼ šálky rastlinného oleja
  • 1¼ šálky cmaru
  • 1 šálku nakrájanej šalotky
  • 1½ šálky strúhaného syra čedar

Postup prípravy muffinov:

  1. Vajíčka vložte do hrnca, zalejte vodou a uvarte natvrdo. Varte približne 10 minút a po uvarení nechajte vychladnúť, následne vajíčka zbavte škrupiny.
  2. Predhrejte si rúru na 180 °C. Do formy na muffiny vložte košíčky alebo vymastíte olejom.
  3. Nakrájajte si slaninu na menšie kúsky a opražte na rozohriatej panvici. Nechajte vychladnúť.
  4. V miske zmiešajte múku s kypriacim práškom, sódou bikarbónou, soľou a korením. Poriadne premiešajte, aby sa všetky sypké ingrediencie premiešali.
  5. V ďalšej miske zmiešajte cmar, opečenú slaninku, nadrobno nakrájanú šalotku a 1 šálku nastrúhaného čedaru.
  6. Následne zmiešajte sypké a mokré ingrediencie.
  7. Hotovou zmesou naplňte muffinové košíky približne do jednej tretiny.
  8. Do každého košíčka následne vložte uvarené a ošúpané vajíčko, jemne ho zatlačte.
  9. Zvyšné cesto rovnomerne rozdeľte do všetkých košíčkov tak, aby ste úplne prekryli vajíčko.
  10. Vrch muffinov posypte zvyšným syrom.
  11. Muffiny pečte približne 20 minút alebo dovtedy, kým sa syr úplne neroztaví a nezozlatne. Pred podávaním nechajte aspoň 5 minút odstáť a vychladnúť. Prajeme DOBRÚ CHUŤ!
Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

3 komentárov

Janka Komadova

Janka Komadova

12.12.2022 16:01

Mnamkýýý rada vyskúšam

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

13.12.2022 17:42

neodolám, mňam

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

13.12.2022 23:32

To vyzerá pekne. Recept si odkladám a niekedy, čo najskôr, vyskúšam.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.