Recepty na fajnovú grilovačku: Tieto rozhodne musíš skúsiť!

Vonku je nádherné slnečné počasie a bolo by hriechom voľné chvíle nevyužiť k príjemného posedeniu v záhrade. Ak ste sa rozhodli cez víkend usporiadať pre svojich milovaných grilovačku, prinášame vám zopár skvelých jednoduchých receptov, ktoré rozhodne stoja za vyskúšanie. Ingrediencie si, samozrejme, upravte podľa počtu stravníkov či veľkosti vášho apetítu. A pripravte si aj svojho hlavného pomocníka, či už máte doma vonkajší klasický gril na uhlie či plyn alebo kontaktný gril vhodný do interéru ako aj exteréru.  Dobrú chuť!

Odporúčame: RECEPT: Grilovaný syrový sendvič s klobáskou a jarnou cibuľkou

grilované rebierka

Zdroj: Shutterstock®

Grilované rebierka

Ingrediencie: bravčové rebierka, jablčný ocot, jemne pikantná barbecue omáčka

Postup: Rebierka umyte, očistite a polejte jablčným octom (cca 1 šálka na 1 kg). Potom do mäsa dôkladne vmasírujte barbecue omáčku, zabaľte do alobalu a odložte do chladu minimálne na 8 hodín. Potom stačí ugrilovať a pochutnať si.

grilované krevety

Zdroj: Shutterstock®

Grilované krevety

Ingrediencie: 500 g lúpaných kreviet, 3 strúčiky cesnaku, 1/4 šálky olivového oleja, 1/4 šálky paradajkovej omáčky, 2 lyžice červeného vínneho octu, 2 lyžice nasekanej čerstvej bazalky, 1/2 lyžičky soli, 1/4 lyžičky kajenského korenia

Postup: Vo veľkej mise zmiešajte pretlačený cesnak, olivový olej, paradajkovú omáčku a ocot. Pridajte bazalku, soľ a korenie a dôkladne premiešajte. V zmesi vymiešajte krevety tak, aby ňou boli rovnomerne pokryté. Zakryte a nechajte chladiť približne 1 – 2 hodiny, pričom krevety môžete raz alebo dvakrát počas chladenia ešte premiešať. Na ihly ponapichujte krevety a na vyhriatom grile grilujte 2 až 3 minúty z každej strany.

Pozri aj: Recept na bazové madlenky – francúzska pochúťka ideálna k šálke čaju

rybací burger

Zdroj: Shutterstock®

Hamburgery s tuniakom

Ingrediencie: 2 malé nové zemiaky, 500 g čerstvého tuniaka,1 lyžica kapary, olivy, 1 lyžička sardelovej pasty, olivový olej, 1 lyžica citrónovej šťavy, cca 24 čerstvých zelených fazuliek, morská soľ, lyžička balzamikového octu, mix listov šalátu, paradajky nakrájané na plátky, žemle

Postup: Uvarené vychladené kúsky zemiakov rozmixujte s nakrájaným tuniakom. Pridajte kapary, olivy, sardelovú pastu a 1 lyžica olivového oleja a opätovne rozmixujte alebo zmiešajte, až kým bude zmes vhodná na vytvorenie karbonátok. Zo zmesi vytvarujte karbonátky, ktoré potrite ešte trochou olivového oleja a na rozpálenom grile ugrilujte. V prípade potreby ešte dochuťte soľou. Zelenú fazuľku zmiešajte s citrónovou šťavou, trochou soli, lyžicou olivového oleja a taktiež uložte na gril. Tuniakové placky podávajte v žemli s grilovanou fazuľkou, šalátom a paradajkami.

grilovaný hotdog

Zdroj: Shutterstock®

Grilovaný hotdog

Ingrediencie: párky (cca 8 ks), syr čedar, 8 plátkov tenkej slaniny, grilovacie korenie

Postup: Párky po dĺžke nakrojte, okoreňte, do vnútra vložte kúsky syru a zabaľte ich do plátkov slaniny, ktoré môžete upevniť po bokoch špáradlami. Grilujte, až kým sa syr neroztečie a slanina neopečie do chrumkava.

Odporúčame: RECEPT: Batatová krémová polievka - exotika na tanieri

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Helena Kravcová

Helena Kravcová

17.04.2013 12:26

Samé dobrotky určite niečo z toho ugrilujeme cez vikend...

Vaše meno:

Danka

Danka

01.06.2013 21:39

recepty vyzerajú zaujímavo ešte som neskúšala ani jeden, väčšinou keď ideme grilovať je to klasika, takže tieto recepty by boli zaujímavým spestrením - hlavne grilované rebierka a grilovaný hot dog :)

Vaše meno:

Jana Komadova

Jana Komadova

09.08.2013 18:19

bývam na chalupe takže grilujeme často zaujal ma recept na hamburger s tuniakom vyzerá skvelo určite vyskúšam ,rebierka robievama sú skvelé a aj klobásku zo syrom obalenú v slaninke môžem len odporučiť

Vaše meno:

Blažena Sádovská

Blažena Sádovská

15.08.2013 17:22

Vyskúšam, lákavé receptíky:))

Vaše meno:

anka  -                fb anka all saga saganová

anka - fb anka all saga saganová

01.05.2014 14:06

samé dobroty, malo grilujeme , možno toho roku sa podarí viac krát.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.