Varenie v štýle čo dom dal: Toto sú TOP chutné a rýchle recepty!

Ostala vám po veľkonočných sviatkoch preplnená chladnička kadečoho? Ak je vám zbytky jedla ľúto vyhodiť, čo sa dá zamrazte  zo zvyškov pripravte nové a možno ešte aj chutnejšie menu. Pokiaľ vám na to chýba inšpirácia, rady vám poradíme.

Pozri aj: Kulajda – vyskúšala si už túto výbornú staročeskú klasiku?

quesadilla

Zdroj: Shutterstock®

Quesadilla

Ingrediencie: tortilla, kuracie mäso, šunka, syr, jarná cibuľka, olivový olej

Postup: Tortillu naplňte napríklad zvyšnou veľkonočnou šunkou, kuracím mäsom, syrom, pridajte na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, potrite trochou olivového oleja, ugrilujte a podávajte.

Pozri aj: Rýchla tuniakova nátierka s vajíčkom: Jemná pomazánka na chlebík

plnená omeleta

Zdroj: Shutterstock®

Plnená omeleta

Ingrediencie: vajíčka, mlieko, soľ, čierne korenie, olej, bylinky, strúhaný syr, cibuľa a všetko čím chcete omeletu naplniť (šunka, zelenina, klobáska..)

Postup: Vajíčka rozšľahajte s trochou mlieka, strúhaným syrom, osoľte, okoreňte a pridajte bylinky. Na troche oleja pomaly z obidvoch strán upečte omeletu. Tú potom naplňte napríklad šunkou, zeleninou, či klobáskami a podávajte ešte teplé.

Pozri aj: Proteínové brownies s čučoriedkami

rezne

Zdroj: Shutterstock®

Falošné rezne

Ingrediencie: mäkká saláma, dve vajíčka, strúhaný syr, cesnak, soľ, korenie, strúhanka, hladká múka, olej

Postup: Salámu narežte alebo nastrúhajte najemno, pridajte syr, vajíčka, prelisovaný cesnak a cca dve lyžice hladkej múky. Z masy vytvorte hrubšie placky, obaľte ich v trojobale a vymažte na oleji.

pečený zemiak

Zdroj: Shutterstock®

Zapečené zemiaky

Ingrediencie: nové zemiaky, mäsko, cibuľka, olej, soľ

Postup: Zemiaky si predvarte, potom rozrežte na polovicu, naplňte napríklad mäsom, alebo zeleninou, osoľte, pokvapkajte olejom a dajte zapiecť do rúry vyhriatej na 180°C. Podávajte ozdobené jarnou cibuľkou.

Ako zvyknete využívať prebytočné jedlo vy?

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

22.04.2014 07:59

aj ja sa snažím doma zužitkovať všetko, nemám rada ak sa plytvá jedlom a tak sa mi tiež občas stáne že nachystám večeru\"čo dom dal\" no a niekedy sú to úžasné jedlá :-)

Vaše meno:

Ivana Goliašová

Ivana Goliašová

22.04.2014 08:13

Super, ja taktiež sa snažím všetko spotrebovať resp. nakupujem len toľko, čo viem, že zjem. A plnené tortily robím veľmi často, na rôzne spôsoby.

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

04.11.2014 08:29

samé chutné a jednoduché recepty robievam nás je plná chalupa takže sa varí a pečie stále a snažím sa všetko čo chladnička dá využiť

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

20.12.2015 07:41

kazda dobra gazdinka by mala vsetko zuzitkovat

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.