Ostala vám po veľkonočných sviatkoch preplnená chladnička kadečoho? Ak je vám zbytky jedla ľúto vyhodiť, čo sa dá zamrazte zo zvyškov pripravte nové a možno ešte aj chutnejšie menu. Pokiaľ vám na to chýba inšpirácia, rady vám poradíme.
Pozri aj: Kulajda – vyskúšala si už túto výbornú staročeskú klasiku?
Quesadilla
Ingrediencie: tortilla, kuracie mäso, šunka, syr, jarná cibuľka, olivový olej
Postup: Tortillu naplňte napríklad zvyšnou veľkonočnou šunkou, kuracím mäsom, syrom, pridajte na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, potrite trochou olivového oleja, ugrilujte a podávajte.
Pozri aj: Rýchla tuniakova nátierka s vajíčkom: Jemná pomazánka na chlebík
Plnená omeleta
Ingrediencie: vajíčka, mlieko, soľ, čierne korenie, olej, bylinky, strúhaný syr, cibuľa a všetko čím chcete omeletu naplniť (šunka, zelenina, klobáska..)
Postup: Vajíčka rozšľahajte s trochou mlieka, strúhaným syrom, osoľte, okoreňte a pridajte bylinky. Na troche oleja pomaly z obidvoch strán upečte omeletu. Tú potom naplňte napríklad šunkou, zeleninou, či klobáskami a podávajte ešte teplé.
Pozri aj: Proteínové brownies s čučoriedkami
Falošné rezne
Ingrediencie: mäkká saláma, dve vajíčka, strúhaný syr, cesnak, soľ, korenie, strúhanka, hladká múka, olej
Postup: Salámu narežte alebo nastrúhajte najemno, pridajte syr, vajíčka, prelisovaný cesnak a cca dve lyžice hladkej múky. Z masy vytvorte hrubšie placky, obaľte ich v trojobale a vymažte na oleji.
Zapečené zemiaky
Ingrediencie: nové zemiaky, mäsko, cibuľka, olej, soľ
Postup: Zemiaky si predvarte, potom rozrežte na polovicu, naplňte napríklad mäsom, alebo zeleninou, osoľte, pokvapkajte olejom a dajte zapiecť do rúry vyhriatej na 180°C. Podávajte ozdobené jarnou cibuľkou.
Ako zvyknete využívať prebytočné jedlo vy?