Čo musia urobiť čerství rodičia, aby sa nezbláznili? Len jednu vec!

Ak ste sa práve stali novopečenými rodičmi svojho prvého klbka šťastia, určite máte v hlave mnoho otázok. Pravdou je, že sa pre vás práve začalo to najkrajšie, no zároveň i to najťažšie obdobie v živote. Ako čerství rodičia by ste sa mali starať (samozrejme) najmä o zdravie a spokojnosť bábätka, no zároveň i o svoju vlastnú pohodu. Povieme vám, čo musia urobiť čerství rodičia, aby sa nezbláznili. Ide len o jednu jedinú vec!

Zahoďte hrdosť

Kým sa dieťatko narodí má mnoho budúcich mamičiek a oteckov o rodičovstve skreslené predstavy. Myslia si, že nemôže ísť o nič tak strašne náročné a že všetko zvládnu sami. V niektorých šťastných prípadoch to tak naozaj je, inokedy však osud rodičom prichystá nemilé prekvapenie v podobe sklamania. Zahoďte preto svoju hrdosť a napriek tomu, čo ste vyhlasovali v kruhu rodiny či priateľov pred narodením vášho dieťatka, sa nebojte názor zmeniť a konať.

Odporúčame: Prvé zuby bábätka: Čo všetko musí rodič vedieť, než začnú rásť?

žiadosť o pomoc pri dieťati

Zdroj: Shutterstock®

Požiadajte o pomoc

Možno sa vám momentálne v hlave natíska otázka, ako konať? Nuž, tu sa dostávame k podstate veci. Čerství rodičia musia urobiť jednu jedinú vec, aby sa nezbláznili a tou je požiadať o pomoc. Rodinu, kamarátov či blízkych. Ako na to? Odborníci radia sa najprv s partnerom zjednotiť na tom, čo je vlastne to, čo by vám pomohlo. Je to nákup potravín až ku dverám alebo vypratie a vyžehlenie bielizne? Keď sa uistíte v tom, s čím vlastne potrebujete pomôcť, potom identifikujte toho najlepšieho kandidáta a požiadajte ho o konkrétnu pomoc.

Zvyknite si na to

Požiadať o pomoc raz je už pre mnohých rodičov dostatočne ťažké. Požiadať o pomoc opakovane, to je pre mnohých priam niečo neprijateľné a považované za osobné zlyhanie. Nie, nezlyhali ste a je to úplne normálne. Na pomoc blízkych si zvyknite a žiadajte o ňu opakovane. Aj vaše mamy si určite pamätajú na to, aké ťažké boli prvé dni, týždne a mesiace s novorodencom a celkom zaiste vám rady pomôžu vo všetkom, v čom sa dá. 

Pozri aj: Ako eliminovať plač dieťaťa? Zisti, čo je posunková reč pre bábätká!

1 komentár
Margaret Zimova

Margaret Zimova

23.04.2020 16:56

Dieťa cíti vnútorné rozpoloženie rodičov. Pri mojich troch dcérkach som sa snažila byť vždy maximálne kľudná a príjemne naladená a oni ma tak nejak začali zrkadliť. Viem, že sa to nedá stále, ale je veľmi dôležité na to nezabúdať a nenechávať sa zbytočne rozhodiť nepodstatnými vecami.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE