Ešte mi zostali dva balíky gaštanového pyré, tak som sa rozhodla urobiť z nich toto zaujímavé tiramisu.
Z tejto dávky mi vyšlo 8 misiek, ale kľudne urobte aj do strednej keramickej misy.
Vyšli fantasticky, ešte aj na raňajky sme ich mali
Na prípravu budeme potrebovať:
- 500 g gaštanového pyré
- 500 g mascarpone alebo 250 g mascarpone a 250 g jemného tvarohu
- 4 vajíčka
- 150 g Sweet family kryštálového cukru
- uvarená káva
- piškóty
- kakao
Postup prípravy:
Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme so 75 g cukru dotuha. Žĺtka vyšľaháme s mascarpone a pridáme zvyšný cukor. Nakoniec pridáme rozmrvené gaštanové pyré a poriadne premixujeme, až kým hmota nebude úplne hladká. Kávu uvaríme, dáme do strednej misy (ja som pridala aj rum). Pripravíme si poháre či misky, piškóty namáčame do kávy, ukladáme na spodok pohárov a na to gaštanový krém. Opakujeme až kým úplne nenaplníme pohár. Uložíme do chladničky na pár hodín a pred podávaním posypeme kakaom.
Odporúčame vyskúšať aj: Škoricovo-pomarančový puding
Zdroj: www.angiebakes.com