Domáca treska podľa Miriam Kalisovej – chutnejšia než z obchodu

Patríte k tým, ktorí v maximálnej miere využívajú možnosti modernej doby a všetko, čo môžu, si pohodlne zabezpečia v obchode? Alebo naopak nedáte dopustiť na to, keď si niečo viete pripraviť alebo vyrobiť aj doma? Je pravdou, že kupovať je rozhodne pohodlnejšie, jednoduchšie a rýchlejšie. Avšak, na druhej strane tiež platí, že to domáce je neraz lepšej kvality alebo má lepšie zloženie, pokiaľ hovoríme o potravinách. 

Napríklad taký domáci džem z ovocia zo záhradky sa asi nedá veľmi porovnávať s džemami z obchodov, ktoré majú vyšší podiel pridaných cukrov, ale aj rôznych konzervačných látok, ochucovadiel či farbív. Samozrejme, česť výnimkám. 

Je pritom mnoho potravín či jedál, ktoré si vieme pripraviť doma zo základných surovín a získať tak neraz kvalitnejší či chutnejší pokrm. Pripravovať možno nielen domáce džemy, ale aj zaváraniny, nátierky, dresingy či dokonca domáci pribináčik a mnoho iného. 

Patríte k milovníkom tresky v majonéze? Tak verte, že aj tú si môžete pripraviť doma z rybacích filiet a pár ďalších surovín. Takúto poctivú tresku bez rôznych aróm a prídavných látok si zamilujete. S receptom sa na svojich sociálnych sieťach podelila známa moderátorka Miriam Kalisová. Vyskúšate chutnú domácu tresku podľa jej receptu aj vy?

Na domácu tresku podľa Miriam Kalisovej potrebujeme:

  • 400 g mrazených filetov tresky (prípadne zubáča či inej podobnej ryby)
  • 2 bobkové listy
  • 1 dl octu
  • soľ
  • 1 mrkva
  • 2-3 PL majonézy
  • 2 PL kyslej smotany
  • 2 PL octu do cibule
  • 1 cibuľa
  • 1 ČL horčice

Postup prípravy: Najskôr si uvaríme rybie filety vo vode. Do vody pridáme aj 1 dl octu a 1 ČL soli (na cca 2 l vody). Pridáme aj bobkové listy a povaríme 15 minút. V druhom hrnci si uvaríme jednu ošúpanú mrkvu. Rybu aj mrkvu po uvarení necháme vychladnúť. 

Potom si tresku roztlačíme v miske vidličkou. Mrkvu najemno nastrúhame a pridáme k rybe. Cibuľu nakrájame na veľmi jemné kúsky, posolíme a zalejeme horúcim octom (asi 2 PL). Necháme postáť 10 minút a pridáme k rybe (najskôr len cibuľu bez octu). 

Ďalej k rybe pridáme majonézu a kyslú smotanu, ako aj horčicu. Dobre premiešame a podľa potreby ešte pridáme ocot, ktorý zostal z cibule. Na záver ešte podľa chuti pridáme soľ. Môžeme nechať postáť do druhého dňa. Podávame s rožkami alebo iným obľúbeným pečivom. 

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/miriam.kalisova

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

1 komentár

Janka Komadova

Janka Komadova

25.02.2024 10:58

Je mnamkýýý robievam ju doma často a recept má hádam aj 20 rokov

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.