India - 10 najlepších backpackerských destinácií pre rok 2020

Dráždivá, chaotická, ohromujúca, a zároveň očarujúca, úžasná a plná šarmu - takáto je India. Nečudo, že je považovaná za raj všetkých backpackerov, ktorý určite musíte navštíviť. Nové hostely tu rastú ako huby po daždi a pomáhajú vytvárať skvelú atmosféru pre nezabudnuteľné zážitky a stretnutia turistov zo všetkých kútov sveta.

Čím dokáže zaujať India?

Ťažko môže byť niečo dobrodružnejšie ako si ihneď zbaliť svoj ruksak a vyraziť k himalájskym, z hmly vynárajúcim sa štítom, plaviť sa keralskými kanálmi, navštíviť pláže v Goa, alebo žasnúť nad pulzujúcim životom pri návšteve niektorého z indických veľkomiest. Čítajte ďalej a odhaľte 10 z najlepších turistických destinácií, ktoré India ponúka...

Pozri aj: 7 najneobyčajnejších hotelov na svete: Už si niečo také videla?

Galéria: 10 najlepších backpackerských destinácií v Indii

Hampi

Hampi je históriou nasiaknuté miesto plné kamenných stavieb a zrúcanín sršiace nádhernými scenériami. Niekdajšie centrum Vijayanagarskej ríše patrí do zoznamu svetového kultúrneho dedičstva a vyrozpráva vám príbehy z dávnych čias. Svojou nevnucujúcou sa povahou láka každým rokom viac a viac návštevníkov, a je ľahko dostupné tak z Goa, ako aj z Bengalúru.   

Obdivovanie týchto jedinečných historických pamiatok - starovekých opustených chrámov ponechaných na pospas divokej prírode - zároveň ponúka fantastickú príležitosť na lezenie alebo bouldering. Pre tých, ktorí si na chvíľu túžia oddýchnuť spolu s ostatnými cestovateľmi sú tu k dispozícii chill-out zóny vo Virupapur Gadde v blízkosti nádherných ryžových polí na druhej strane rieky.

4 komentárov
Mária Reibergerová

Mária Reibergerová

24.05.2020 13:38

už aby sme mohli opäť cestovať

Vaše meno:

Alica Mareková

Alica Mareková

04.08.2020 14:56

Toto asi chce dobrodružnejšieho ducha.

Vaše meno:

Kristína Dická

Kristína Dická

28.02.2021 10:23

India ma nikdy nejako extra nelákala, možno aj kvôli tej špine :-)

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

24.03.2021 12:21

Určite je tam krásne

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE