RECEPT: Chutné slimáky z lístkového cesta so slaninou a kukuricou

Lístkové cesto sa osvedčilo pravdepodobne v každej domácnosti a jedno či dve balenia by sme našli v mnohých mrazničkám. Pečenie s lístkovým cestom je skutočne jednoduché, praktické a rýchle. Tu v podstate nič nemôže pokaziť ani úplný začiatočník v kuchyni. Lístkové cesto sa dá naplniť rôznymi ingredienciami, či už slanými, alebo aj sladkými. Razom tak máte hotový chutný dezert k nedeľnému obedu, alebo niečo malé pod zub k vínku a dobrému filmu. 

Aj my sme vám už priniesli množstvo inšpirácií na to, čo všetko sa dá s lístkovým cestom vykúzliť. Každého milovníka sladkého určite potešia broskyňové taštičky z lístkového cesta, pre ostatných sú tu zase mini hotdogy či pikantné slaninové tyčinky. Z lístkového cesta sa tiež dajú pripraviť perfektné slimáky, ktoré môžete naplniť podľa vlastnej chuti. My sme neodolali kombinácii slaninky a kukurice. Možno ich poznáte a možno nie, no ak ste ich ešte neskúsili, je na čase to napraviť!

Odporúčame: Recept na brownies s malinami: Pochúťka, ktorej ťažko odoláš!

slaninovo-kukuricové slimáky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Budeme potrebovať:

  • lístkové cesto
  • kečup
  • 1/2 plechovky kukurice
  • 150 g slaniny (alebo šunky)
  • 125 g syru (napr. Eidam)
  • žĺtok na potretie 
slaninové slimáky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Postup prípravy:

  • Ako prvé si na pomúčenej doske natenko rozvaľkáme lístkové cesto. Ak už kúpite priamo vyvaľkané a zložené cesto, máte o starosť menej. 
  • Následne lístkové cesto potrieme kečupom (prípadne rajčinovým pretlakom).
  • Potom naň poukladáme plátky slaniny, rozmiestnime sladkú sterilizovanú kukuricu a nasypeme nastrúhaný syr.
  • Naplnené lístkové cesto z každej strany založíme a opatrne ho zvinieme do dlhej rolády.
  • Roládu postupne krájame na kolieska s hrúbkou asi 2 centimetre. Tie ukladáme na plech s papierom na pečenie. Medzi jednotlivými slimákmi nechávame dostatočne veľký priestor. 
  • Jednotlivé kolieska ešte potrieme rozšľahaným žĺtkom, prípadne môžeme posypať trochou syru či nejakými bylinkami alebo pizza korením. Aj bez toho však budú veľmi chutné.
  • Slimáky z lístkového cesta pečieme pri teplote 180 °C asi 15 až 20 minút. Po miernom ochladnutí ich môžeme podávať. Dobrú chuť!
Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

3 komentárov

Pavlína Vaksmundská

Pavlína Vaksmundská

26.03.2020 14:31

Super..Aj ja to robievam. Je to rýchly a vynikajúci recept . Najlepšie , ked príde návšteva, nevedia sa dojesť ..Palec hore ;-)

Vaše meno:

Janka Komadova

Janka Komadova

21.01.2023 20:17

Mnamkýýý robievam raz dva hotové keď čakám návštevu

Vaše meno:

Janka Komadova

Janka Komadova

13.03.2024 19:48

Sú mnamkýýý robievam často

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.