Vynikajúce hrnčekové jablkové muffiny: Skvelé na desiatu aj ku káve!

Jeseň patrí tekvici hokkaido, respektíve tekviciam všeobecne, ale aj jablkám. V tomto období zo stromov oberáme jablká, z ktorých mnohí z nás deťom pripravujú detskú výživu. Teda, nielen deťom, ale aj sebe. Veď na detskej výžive nie je nič zlé a je jedno, že má prívlastok detská – pochutnať si na nej môže aj každý dospelý.

No ak máte tých jabĺk o čosi viac, tak si z nich niečo chutné upečte. Skvelé je jablkové pité od babičky, jablkovo-tvarohové piténeťahaná jablková štrúdľa. Vyskúšať môžete aj jednoduchý recept na jablkovo-škoricové rožteky, ktoré sú ľahké na prípravu, keďže základom je lístkové cesto. No a čo také muffiny? Aj tie si môžete upiecť podľa dnešného receptu.

Vyskúšaj aj: Slivkové gule zo zemiakové cesta: Dopraj si lahodný obed!

hrnčekové muffiny

Zdroj: Shutterstock®

Na jablkové muffiny potrebujete:

  • 1 a ½ hrnčeka hladkej múky
  • ½ hrnčeka kryštálového cukru
  • ½ hrnčeka mlieka
  • ¼ hrnčeka oleja
  • 2 vajcia
  • ½ balenia prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžičku škorice
  • 3 až 4 menšie jablká
  • orechy, čokoláda, kakao, kondenzované ovocie
recept na jablkové muffiny

Zdroj: Shutterstock®

V jednej miske si zmiešame suché a v druhej mokré suroviny. To znamená, že v jednej miske si zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a podľa vlastného uváženia nasekané orechy, čokoládu alebo kakao (poprípade z každého troška). V druhej miske si zmiešame mlieko, olej a vajíčka.

Medzitým si očistíme jablká a nastrúhame na najširšom strúhadle. Zmiešame mokré a suché prísady a nakoniec pridáme aj nastrúhané jablká. Všetko poriadne premiešame a vytvorenou zmesou naplníme košíky na muffiny.

Muffiny pečieme pri teplote 180 °C, a to približne 20 až 30 minút. Muffiny by mali byť krásne zlatisté, no ak si nie ste isté, či sú skutočne upečené, tak použite špajdľu – ak ju zapichnete do muffinov a vytiahnete s nalepeným cestom, muffiny je potrebné ešte chvíľu piecť!

Neprehliadni: RECEPT: Tvarohový závin s jablkami bez droždia a bez kysnutia

6 komentárov
Marika Michálková

Marika Michálková

15.10.2020 20:47

vyzerajú dobre

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

16.10.2020 23:14

Muffiny u nás ľúbime a kedže máme tento rok aj veľa jabĺk,tak často pečiem záviny z lístkového cesta a iné jablkové koláčiky.Tieto muffinky taktiež vyskúšam.

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

17.10.2020 06:43

Jabĺčka sú skrátka skvelé i v tomto vyhotovení.

Vaše meno:

Marta Kendrová

Marta Kendrová

17.10.2020 08:56

Jablkové koláče milujeme - vďaka za recept

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

17.10.2020 14:16

Často robievam rôzne druhy, čo chladnička a komora dala.

Vaše meno:

Ľubica Križanová

Ľubica Križanová

03.11.2020 19:24

Hrnčekové recepty sú moje obľúbené :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE