Viete, aké recepty sú najjednoduchšie na prípravu? No predsa tie hrnčekové pri ktorých nebudete potrebovať kuchynskú váhu. Dokonca v niektorých domácnostiach si šikovné gazdinky poradia aj bez nej. Stačí si všetko nahrnčekovať alebo nalyžicovať a chutný koláčik je na svete. A v prípade tohto koláčika to platí na 100 %. Stačí si pripraviť 1 hrnček, zopár misiek a pustiť sa do pečenia.
A navyše, ak máte v chladničke kyslé mlieko, tak ste vyhrali, pretože si z neho môžete pripraviť chutný hrnčekový koláč. Budete sa čudovať, ale je skvelý. U nás, z plechu, zmizol rýchlosťou blesku a dokonca ho pochválila aj návšteva. Tak sa nenechajte presviedčať a pustite sa do pečenia.
Odporúčame: TOP recepty na tradičné veľkonočné zákusky: Oslaď si s nami Veľkú noc!
Na koláč z kyslého mlieka budete potrebovať:
- 3 hrnčeky kyslého mlieka
- ½ hrnčeka oleja
- 3 väčšie vajíčka
- 2 a ½ hrnčeka polohrubej múky
- 1 hrnček vlašských orechov
- 1 a ½ hrnčeka práškového cukru
- 3 lyžice kakaa
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- na dozdobenie: džem, čokoláda, mandle, orechy (na čo máte chuť)
Nie je nič jednoduchšie ako pripraviť tento hrnčekový koláč z kyslého mlieka. Ako prvé si teda všetko nahrnčekujeme a následne všetko spolu zmiešame. Do väčšej misky si ako prvé nalejeme kyslé mlieko, pridáme vajíčka a všetko spolu premiešame. Potom postupne začneme pridávať olej, vlašské orechy, práškový cukor, vanilku, sódu bikarbónu, múku a kakao.
Všetko poriadne vymiešame a dáme piecť na 180 °C. Koláčik pečieme približne 35 minút. Či je koláčik upečený zistite jednoducho špajdľou – ak ju zapichnete do koláčika a vytiahnete ju suchú, tak je koláčik dopečený. Keď ju vytiahnete a bude na nej prilepené cesto, tak koláč ešte nechajte piecť.
Koláč necháme vychladnúť a následne ho potrieme džemom a polejeme roztopenou čokoládou. Poprípade posypeme niečím, na čo máme v danej chvíli chuť.
PRÍJEMNÉ MAŠKRTENIE!