Nepečená jablková torta: Vďaka tomuto receptu ju zvládne úplne každý!

Aj u vás v záhrade sa jablone doslova prehýbajú vďaka tohtoročnej mimoriadne bohatej úrode? Alebo ste si doniesli od známych debničku jabĺk a ešte stále nemáte jasno v tom, čo s nimi? Ak vám popri čerstvej konzumácii či príprave kompótu z tohto vynikajúceho ovocia zostane pár jabĺk nazvyš, určite si pripravte jednoduchý, no zato výborný dezert, ktorý váš žalúdok nijako nezaťaží (a peňaženku už vôbec nie) a na letné obdobie je svojou ľahkosťou ako stvorený. Nepečená jablková torta sa teší mimoriadnej obľube snáď u každého, preto by bola škoda nepripraviť si ju aj z tohtoročnej úrody. Tak čo, idete do toho?

 

Neprehliadni: Recept na marinkový sirup: Ohúr najbližších niečím nevšedným!

Na prípravu torty budete potrebovať:

  • 1 kg očistených jabĺk
  • 1 balíček okrúhlych piškót
  • 2 balíčky zlatého klasu (alebo vanilkového pudingu)
  • 1-4 PL kryštálového cukru (podľa sladkosti jabĺk)
  • 1 balíček škoricového cukru
  • 4 dcl studenej vody
  • citrón
  • čokoládu na polevu (alebo kyslú smotanu či šľahačku)

Postup prípravy:

Očistené jablká nahrubo nastrúhajte, mierne pokvapkajte šťavou z citróna a v hrnci rozmiešajte s kryštálovým a škoricovým cukrom. Podlejte jablká vodou a priveďte k varu. Varte, kým z jabĺk nevznikne kaša. Medzitým si pripravte zlatý klas alebo vanilkový puding, rozmiešaný vo vode, ktorý vlejete k jablkám. Spoločne varte, kým zmes nezhustne. Na prípravu torty budete potrebovať okrúhlu formu, na ktorej dno poukladajte vrstvu piškót. Zalejte ich polovicou jablkovej zmesi, na rad príde opäť vrstva piškót a napokon druhá polovica jabĺk, ktorú zarovnajte.

Tortu odložte približne na dve hodiny do chladničky. Po stuhnutí torty dozdobte vrch čokoládovou polevou, šľahačkou alebo kyslou smotanou, záleží len a len na vašej chuti. TIP: Ak tortu nebudú jesť deti, pokojne si ju ozvláštnite troškou koňaku, rumu alebo iného hnedého alkoholu, ktorý pridáte k jablkám v procese varenia. Dobrú jablkovú chuť!

Odporúčame: Oživ ju tvarohom a šľahačkou: Vynikajúci recept na smotanovú tortu

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

10 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

09.08.2018 08:13

Výborná tortička, tiež pripravujem.

Vaše meno:

Simona Záhumenská

Simona Záhumenská

09.08.2018 09:06

Vyzerá skvele, určite vyskúšam :-)

Vaše meno:

Natália Lobodášová

Natália Lobodášová

09.08.2018 09:54

Torta môjho detstva :-) už som ju dávno nejedla, tak budem musieť spraviť :-)

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

09.08.2018 14:45

Tak toto vyskúšam,v tomto teple sa piecť ani nedá..

Vaše meno:

Ľubica Križanová

Ľubica Križanová

10.08.2018 11:34

Vyzerá to naozaj dobre :-) jablkové koláče sú veľmi osviežujúce :-)

Vaše meno:

Jana Čipková

Jana Čipková

10.08.2018 20:01

Tiež ju robievam, je osviežujúca a chutná.

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

11.08.2018 18:30

ste mi pripomenuli, že som ju dávno nerobila, ideálny letný zákusok

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

11.08.2018 23:19

vyzera dobre

Vaše meno:

Ľudmila Sedlická

Ľudmila Sedlická

20.08.2018 07:46

Mňam...tak toto sa hodí práve teraz cez horúce letné dni..

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

07.09.2018 23:04

Je raz dva hotová jednoduchá a chutná dávam aj dlhé piškóty

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.