Hrnčekové muffiny s čokoládou: Jednoduchá príprava a famózna chuť

Muffin v podstate predstavuje druh piškótového cesta, ktoré si môžeme obohatiť podľa vlastných chutí a požiadaviek. Dokonca sa dnes na muffiny pripravujú aj rôzne krémy, ktorými sa dozdobujú, no takýto zákusok už dostal pomenovanie cupcakes. Muffiny sú však celkom vďačným zákuskom, pretože vám z jednej dávky (v závislosti od veľkosti košíkov na muffiny) vyjde pomerne dostatok maškŕt, na ktorých si pochutnajú malí i veľkí. Ak do nich pridáte ovocie o osviežujúci zákusok máte postarané. Ak do nich pridáte čokoládu, maškrtníci vás budú milovať o to viac.

Muffiny si môžete pripraviť aj naslano. Napríklad cuketové muffiny majú zaujímavú chuť, ktorú sa oplatí spoznať. Alebo také vajíčkové muffiny so slaninou a syrom sú skvelou voľbou na raňajky. Nech už si na nich plánujete pochutnať na raňajky, desiatu alebo olovrant, vyskúšajte si pripraviť tieto muffiny s čokoládou, ktoré u nás padli za vlasť v priebehu niekoľkých chvíľ.

čokoládový muffin

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Katarína Kačuriková

Na muffiny s čokoládou potrebujeme:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • štipku soli
  • prášok do pečiva
  • vanilkový cukor
  • 200 g horkej čokolády
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 2 vajíčka

Do jednej misky si nasypeme všetky sypké ingrediencie. Poriadne ich premiešame, aby sa spojila múka s cukrom i práškom do pečiva. V druhej miske si zmiešame všetky mokré ingrediencie. Teda mlieko, olej a pridáme vajíčka. Premiešame a snažíme sa, aby sa vajíčka „rozbili“ a aspoň čiastočne zmiešali s mliekom a olejom. Medzitým si čokoládu nakrájame na menšie kocky.

Postupne začneme všetko spájať. Ideálne je primiešavať sypké ingrediencie do mokrých. Dávajte si pozor, aby sa vám nevytvorili hrudky. Na záver primiešajte aj nakrájanú čokoládu.

Do pripravenej formy na muffiny si poukladáme košíčky, ktoré hotovým cestom naplníme do troch štvrtín. Počas pečenia muffiny narastú, tak pozor, aby nepretiekli cez košíčky. Muffiny pečieme v rúre približne 15 až 20 minút pri teplote 180 °C alebo dovtedy, kým nebudú upečené, čo zistíme špáradlovým testom. Upečené muffiny necháme vychladnúť a po vychladnutí maškrtíme. Dobrú chuť!

Odporúčame aj: Toastové rolky s ovocím: Víkendová raňajková pochúťka

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Ľudmila Sedlická

Ľudmila Sedlická

13.04.2022 15:21

Jednoduchý recept a rýchly. Skúsim nasladko.

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

15.04.2022 00:48

Mňam, mňam :-)

Vaše meno:

Magdaléna Križanová

Magdaléna Križanová

16.04.2022 14:03

jednoduchý recept, budem musieť skúsiť

Vaše meno:

Veronika Kupcová

Veronika Kupcová

26.04.2022 08:44

mám veľmi rada tieto rýchle hrnčekové recepty

Vaše meno:

Zuzana Beránková

Zuzana Beránková

02.05.2022 14:37

tieto sú moje obľúbené :-)

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

03.05.2022 08:40

mufinky sú skvelé, často pečiem aj slané a balím dcére na internát

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.