Kaviarne sú zatvorené a ak nemáme chuť piť kávu „na stojaka“ alebo po ceste, tak nám neostáva nič iné, len si kávu pripraviť v pohodlí domova. Ale príprava kávy je niekedy hotovou vedou. Doposiaľ si mnohí z nás mysleli, že stačí nasypať 2 lyžičky kávy do pohára a zaliať prevarenou vodou. Ale až také jednoduché to nie je. Aby bola káva skutočne lahodná, nemala by sa zalievať úplne vriacou, práve zovretou vodou. Avšak pozor, baristi sa zhodujú v tom, že príprava kávy doma je predovšetkým o správnom vybavení a technike. No existuje jedno základné pravidlo – káva by sa nemala lúhovať dlhšie než 4 minúty!
Spôsoby prípravy kávy
Aká káva je vaša najobľúbenejšia? Je to espresso, cappuccino, late macchiato či nejaká iná? Tak či onak, samotnú chuť káve dodáva praženie kávových zŕn a aj keď existuje veľké množstvo druhov káv, rozoznávame len 2 základné – arabica a robusta. Arabica je kvalitnejšia a robusta je zase lacnejšia. Poďme však od kávových zŕn a praženia k spôsobom prípravy kávy. Vaše znalosti si preverte v našom nasledujúcom kvíze!
Neprehliadni: KVÍZ: Ako dobre poznáš filmový svet? Otestuj sa!
Kvíz - Káva a jej príprava
Vychutnajte si lahodnú kávu, ktorú môžete na e-shope www.zlatezrnko.sk získať s 10 % zľavou, a to vďaka kódu „kzk"! Doprajte si aj vy ten najlepší životabudič :).