KVÍZ: Vlasy a mýty, ktoré o nich kolujú – rozpoznáš mýtus od pravdy?

Ktorá žena netúži po dokonalých vlasoch? Vlasy sú korunou krásy a ich bohatý a zdravý vzhľad rozhodne pridáva na atraktivite. Niektoré ženy veľa starostí so svojimi vlasmi nemajú. Majú trebárs od prírody hustú hrivu, ktorá nie je ani suchá, ani sa rýchlo nemastí. Nemajú problém s lámaním vlasov, krepatením, vypadávaním či predčasným šedivením. 

Tie menej šťastné žienky musia robiť dlhý rad úkonov, aby ich vlasy vyzerali čo najlepšie. Tie so suchou hrivou neustále hydratujú, tie s mastiacimi sa vlasmi zase stále myslia na šetrné čistenie. Pri starostlivosti o vlasy sa však dá ľahko pochybiť. Môžeme to napríklad prehnať s množstvom kozmetických produktov na vlasy, no rovnako môže byť škodlivé nevhodné zaobchádzanie s vlasmi. Chyby pri starostlivosti o vlasy môže mať na vine aj to, že veríme rôznym tvrdeniam o vlasoch, ktoré nie sú tak celkom pravdivé.  

Viete, ktoré tvrdenia o vlasoch nie sú tak celkom pravdivé?

O vlasoch koluje obrovské množstvo tvrdení a nie všetky sú pravdivé. Čo skutočne platí o farbení vlasov, ako je to s ich umývaním, sušením či strihaním? Mnohé zo známych tvrdení sú v podstate len dookola omieľaným mýtom. Myslíte si, že máte v tejto oblasti dobrý rozhľad a len tak sa nenecháte oklamať nejakým výrokom o vlasoch? Svoje vedomosti si môžete preveriť v nasledujúcom kvíze!

V kvíze označte, či je uvedené tvrdenie pravda, alebo ide len o mýtus. Ak si neviete dať rady, prečítať si môžete aj náš článok o najčastejších mýtoch o vlasoch. Dozviete sa aj, prečo sú niektoré známe tvrdenia o vlasoch len mýtom a kde je skutočná pravda.

Kvíz - Vlasové mýty

Kvalitu vlasov ovplyvňuje len genetika.

1 / 10

Zdroj foto: Depositphotos

2 komentárov
Beáta Havala

Beáta Havala

05.04.2023 09:42

ja by som chcela vediet ci je pravda ze predlzenie vlasov bude nicit moje vlasy, lebo nad nim rozmyslam nakolko moje mam dost kratke a riedke

Vaše meno:

Oliv Medk

Oliv Medk

13.04.2023 13:47

ja si vlasy predlzujem pomocou ludskych vlasov z clipinhair a teda moje su neni vôbec znicene

Linda Nijkl

Linda Nijkl

22.04.2023 12:31

nemyslim si ze by na kvalitu vlasov vplyvala len genetika, urcite sa da do velkej miery ovplyvnit

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE