Spáľte tuky s kajanským korením

Potraviny, vrátane niektorých druhov korenia nám dokážu pomôcť zbaviť sa neželaných kíl. Niektoré z nich totiž pôsobia práve v oblasti spaľovania tukov. Jedným z takýchto zázrakov je aj kajanské korenie.

 

Ide vlastne o prášok z pomletých čili papričiek, takže si ho veľmi jednoducho viete pripraviť aj doma. Správne kajanské korenie má oranžovú až červenkastú farbu a samozrejme pálí.

 

Práve vďaka tomuto štípaniu si môžete byť isté, že vaše tuky budú dostatočne „vyštípané“ a tým pádom aj spálené. To však nie je všetko.

 

Najdôležitejšou zložkou kajanského korenia je látka nazývaná kapsaicín. Tá stojí za celým radom pozitívnych účinkov tohto korenia. „Za vinu“ jej pokojne môžeme dať aj vitamíny ako A, C, B, E, ďalej množstvo vápnika, draslíka, vďaka nej v korení nájdeme aj vápnik. Kajanské korenie má tak množstvo blahodárnych vplyvov na náš organizmus, pomôže nám zbaviť sa bolesti, rozprúdiť krv, podporí a zároveň povzbudí trávenie, dokonca dokáže pôsobiť v našom tele antibakteriálne. 

 

Odporúčame prečítať:  Citrónová diéta, ktorej podľahli aj celebrity

Spáľte tuky s kajanským korením

Zdroj: Shutterstock®

Síce kajanské korenie podporuje trávenie a vy môžete mať pocit, že dáva voľnosť vášmu stiahnutému žalúdku, kajanské korenie napriek tomu je aj skvelým pomocníkom v boji s nadbytočnými kilami.  

 

Ak si ho budete pridávať do jedla pravidelne, zhodiť čo to naozaj dokážete. Kajanské korenie zároveň očisťuje náš organizmus o toxických látok. Kapsaicín vyvoláva v našom tele horúčavu – otepľuje ho čím odštartuje celkový proces očisty. Toxíny nám z tela pomáha vylučovať aj vďaka poteniu ( s čím súvisí spomínané teplo), keďže upravuje trávenie, dáva nám do poriadku aj vylučovanie.

 

TIP: Kajanské korenie si môžete pridávať každé ráno do nápoja na prebudenie. Do teplej vody ochutenej citrónovou šťavou, pridajte štipku kajanského korenia – a nech je to prvé, čo ráno po zobudení dáte svojmu organizmu. Takýto nápoj vám pomôže dokonale prebudiť telo, upraví nepravidelné vylučovanie a pripraví nás zároveň na hocaký náročný deň. 

 

Odporúčame prečítať: Najlepšie detoxikačné nápoje

Spáľte tuky s kajanským korením

Zdroj: Shutterstock®

Kajanské korenie môžete využívať aj vtedy keď ste choré. Podobne ako zázvor, či chilli papričky, z ktorých v konečnom dôsledku toto korenie aj pochádza, dokážu náš organizmus povzbudiť najmä v období chrípok. Korenie pomáha posilňovať imunitu, zabojuje aj s alergiami. Dokonca dokáže pomáhať aj pri kožných problémoch – ak vás trápi ekzém, či začervenanie, pravidelné užívanie kajanského korenia ich dokáže zmierniť.

 

A so svojimi takmer zázračnými schopnosťami kajanské korenie pokračuje. Vie nám z tela odstrániť dokonca aj otravu, pôsobí antibakteriálne, využiť ho môžeme aj ako prvú pomoc pri uštipnutí hadom, či dokonca pri omrzlinách.

 

TIP: V teplej vode s trochu kajanského korenia si môžete aj vykúpať napríklad svoje nohy. Obzvlášť ak ich máte uzimené. Kajanské korenie zároveň pôsobí proti reumatizmu, lieči kĺby, aj nachladené svalstvo. V lekárňach zakúpite aj mastičku z kajanského korenia, ideálna napríklad na nachladené krčné svalstvo, či chrbát samotný.

 

Odporúčame prečítať: 5 tipov pre zelenú jarnú očistu

Spáľte tuky s kajanským korením

Zdroj: Shutterstock®

S kajanským korením môžete dosiahnuť aj zdravšie srdiečko. Tento náš NAJ orgán posilňuje, stará sa zároveň aj o cievy, kapiláry a tepny. Znižuje riziko srdcového infarktu, či mozgovej mŕtvice.

 

Korením môžete vhupnúť aj do boja proti ďalšiemu strašiaku – rakovine. Podľa odborníkov jeho pravidelným užívaním môžete predísť rakovine pľúc, ideálne najmä pre fajčiarov. Kajanské korenie celkovo zabraňuje mnohým cudzorodým látkam, aj baktériám, či toxínom, aby sa v našom tele usádzali na vôbec dlhšie čas, než je treba.

 

Odporúčame prečítať: Štíhle do leta!

 

 

Máte s kajanským korením skúsenosti?

 

 

Zdroj foto:

www.thinkstockphotos.com

11 komentárov
Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

24.04.2015 21:31

mám , a milujem štipľavé jedlá

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

16.05.2015 09:53

Mám rada pikantné jedlá a vela používam čilli papričky miesto klasického korenia a aj feferónky

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

04.03.2016 07:32

obcas ho pridavam do jedla ak chcem, aby bolo pikantne, moj manzel si ho pridava aj do vyvaru

Vaše meno:

Kristína Rusinková

Kristína Rusinková

04.03.2016 11:36

skusala som ho pit s javorovym sirupom a citronom...

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

04.03.2016 17:36

nemám, ale skúsila by som ho

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

04.03.2016 19:03

ja som začala používať kajanské korenie ako liečivo

Vaše meno:

Anna K

Anna K

04.03.2016 23:27

Občas toto korenie používam, ale to, aké je zázračné a zdravé som ani nevedela. Tak som zasa múdrejšia.

Vaše meno:

Martina Putoráková

Martina Putoráková

05.03.2016 18:39

Palive, to je teda moje:)

Vaše meno:

Júlia

Júlia

06.03.2016 17:27

Používam a je skvelé, ľúbim štiplavé :)

Vaše meno:

Katarína

Katarína

07.03.2016 21:54

Je skvelé

Vaše meno:

Kristína Dická

Kristína Dická

24.05.2020 16:34

S kajanským korením som sa prvýkrát stretla pri detoxikačnej kúre Neera :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE