Ako skladovať vianočné ozdoby podľa profíkov? Takto teda nie!

Vianoce, sviatočná atmosféra a s nimi aj eufória sú nenávratne preč. Ostáva jediné – zbaviť sa všetkého, čo Vianoce pripomína a uskladniť to natoľko dobre, aby sme si o necelý rok pri opätovnom ozdobovaní príbytkov a stromčekov uľahčili život.

Ako teda vyzerá skladovanie vianočných dekorácií podľa profíkov? Máme pre vás len tri indície: organizovanosť, poriadok a praktickosť!

Upratané a v bezpečí

Väčšina vianočných dekorácií sú krehké ornamenty, svetielka a rôzne predmety, ktoré sú náchylné na rozbitie či poškodenie. Ak ich teda neuložíte dostatočne sofistikovane, môže sa stať, že o 11 mesiacov si nájdete znehodnotené vianočné gule, nefungujúce svetielka či zdeformované girlandy.

A to veru nechce nikto z nás. Aj preto sme sa rozhodli vyhľadať rady odborníkov na dekorácie a ich osobné tipy na to, ako skladovať vianočné ozdoby čo možno najbezpečnejšie. A z toho vznikla táto pinterestová galéria. Tak čo, vyskúšate?

Odporúčame: Ako vytvoriť dokonalý vianočný stromček? Poznáme jeho tajomstvo!

Galéria: TOP tipy na skladovanie vianočných ozdôb

Skladovanie vianočných svetielok

Vianočné svetielka zvykneme dať dole zo stromčeka a doslova ich napchať do krabice, z ktorej pochádzajú. Často tak vzniká neforemná zapletená guľa, z ktorej sa o rok vysomárite len ťažko. Obmotávanie svetielok okolo kusu kartónu, to je známa vec. Ale čo tak ich zamotať do papiera? Svetielka sú tak chránené, nemôžu sa zauzliť a ani pokaziť.

8 komentárov
Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

02.01.2021 06:10

Výborné tipy!

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

02.01.2021 09:00

nevyhadzujem krabice, v ktorých boli vianočné ozdoby zabalené, keď som ich kupovala, aby som ich potom mohla zase bezpečne uskladniť, ale tie vianočné svetielka sú dobrý nápad

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

02.01.2021 09:34

Snažím sa ozdoby skladovať v pôvodných krabiciach.

Vaše meno:

Mária Reibergerová

Mária Reibergerová

02.01.2021 12:59

vianočné gule skladujem v krabičkách v ktorých som ich kúpila aby sa nepoškodili, mám ešte tak balené ... staršie no stále pekné kusy

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

02.01.2021 14:05

Tip na skladovanie baliaceho papieru sa mi páči

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

02.01.2021 14:28

Uskladnujem v povodnych krabiciach tiez.

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

02.01.2021 16:39

najviac a zaujal nápad so zamotaním svetielok do papiera, vyskúšam

Vaše meno:

Kristína Dická

Kristína Dická

03.01.2021 11:07

Super užitočné typy, ja osobne skladujem vianočné ozdoby v krabiciach podľa farieb. Ale zaujalo ma omotávanie svetielok do papiera, šikovné riešenie ako šetriť čas ich rozmotávaním a obaly od vajíčok sú tiež super vychytávka.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE