VIDEO: Druhá doba pôrodná – o polohe pri pôrode, nástrihu hrádze i tlačení na bruško

Priebeh pôrodu je vo všeobecnosti rozdeľovaný do troch hlavných pôrodných dôb. Prvá doba pôrodná je otváracia, pričom môže trvať u prvorodičiek pokojne aj 12 hodín a u žien, ktoré už rodili, býva kratšia. Počas tejto doby sa vytvára cesta pre rodiace sa bábätko. Druhá doba pôrodná je doba, počas ktorej dochádza k narodeniu bábätka. A pôrod sa spravidla uzatvára treťou dobou pôrodnou, počas ktorej dochádza k pôrodu placenty.

Jednotlivé pôrodné doby sme sa rozhodli prebrať bližšie s pôrodnou dulou a laktačnou poradkyňou Luckou Vančo a dnes vám prinášame video o druhej dobe pôrodnej. V rozhovore sme sa pozreli na všetko, čo s touto fázou, počas ktorej bábätko prechádza pôrodnými cestami, súvisí. 

V akej polohe je najlepšie rodiť? Je potrebné nastrihávať hrádzu alebo tlačiť žene na bruško pre uľahčenie pôrodu? Je nutné pri pôrode aktívne tlačiť počas konktrakcií? A na čo všetko sa treba pri pôrode bábätka zamerať? Odpovede na všetky otázky nájdete vo videu. 

Pozrite si rozhovor s dulou Luckou Vančo o druhej dobe pôrodnej:

 

Pozrite si aj predchádzajúci rozhovor s pôrodnou dulou Luciou: 

Prvá doba pôrodná – ako dlho trvá a ako si ju môže žena uľahčiť?

 

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
1 komentár
Lea

Lea

16.09.2024 20:36

Ako sa dá predísť nástrihu hrádze? Obávam sa že keď bude nástrih nevyhnutný tak sa budem veľmi dlho po pôrode zotavovať.

Vaše meno:

zuzana

zuzana

18.09.2024 21:26

ja mam za sebou dva pôrody bez nastrihu, ale ja som pocas oboch tehotenstiev cvicila s aniballom

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE