5 dôvodov, prečo by ste mali zaradiť ranné čítanie medzi vaše ranné rutiny

Ak patríte medzi osoby, ktoré si nestíhajú ráno ani učesať vlasy, tak neviem, či budete chcieť prehodnotiť svoje rutiny.  Práve tie totižto tvoria a odštartúvajú každý jeden deň. A keďže je veľmi dôležité vykročiť do dňa „pravou nohou“, vaše rutiny musia byť len a len pozitívne.

 

Najdôležitejšie je udržať si určitú rannú pohodu. Snažte sa nikdy nezabúdať na raňajky, ranný čaj alebo šálku kávy. Mali by ste mať čas na pohodovú sprchu, pokojné líčenie a na čítanie... Prečo?

 

Odporúčame prečítať: Ako spracovať čerstvé huby?

5 dôvodov, prečo by ste mali zaradiť ranné čítanie medzi vaše ranné rutiny

Zdroj: Shutterstock®

 

1. Zažijete skutočný zlom

 

Moderný život nedopraje ľuďom s chorým srdcom. Od chvíle, ako opustíte pohodlie a pokoj svojho domova, dostávate sa do neustáleho zhonu a stresu. Musíte non-stop zdvíhať telefón, hasiť v práci všetky problémy a ešte aj počas obednej prestávky riešite buď pracovný obed, skype hovor, alebo odpovedáte na dotieravé emaily.

 

Už nemáte žiadny čas na odpočívanie a aj keď si myslíte, že odpočívate, tak sledujete sociálne média a myslíte na prácu... Jednoducho váš mozog neodpočíva. Keď čítate knihu v dopoludňajších hodinách, váš mozog aj celkovo psychika naozaj odpočíva.

 

2. Budete sa inšpirovať

 

Ak máte začať svoj deň voľnejším tempom, s entuziazmom a dobrými nápadmi, nechajte sa v pokoji inšpirovať. Nikdy neviete, možno nájdete niečo, čo súvisí s vašou prácou a ešte vám to aj pomôže napredovať.

 

Dokonca, aj keď prečítate román, neustále sa inšpirujete a rozširujete svoje jazykové znalosti. V prvom rade sa priam pretransformujete do iného sveta, kde všetko bude nové, bez stresu, vašich problémov a hlavne také, aké si to vysnívate.

 

Odporúčame prečítať: Schody ako pomôcka pre krásne nohy a zadok

5 dôvodov, prečo by ste mali zaradiť ranné čítanie medzi vaše ranné rutiny

Zdroj: Shutterstock®

3. Budete meditovať

 

Iste, vy nebudete sedieť so skríženými nohami na podlahe bytu so zavretými očami a vaše dlane nebudú opreté o kolená. To je v podstate presná definícia meditácie. Ale môžete meditovať rôznymi spôsobmi. Dokonca len ticho sedieť osamote a zamerať sa na niečo, čo nezahŕňa technológiu, alebo váš iPhone. Meditácia je určite pre vás dobrá: budete hľadieť na všetko s určitým nadhľadom, čo je určite dobrá vec v tomto bláznivom svete.

 

4. Budete mať nejaký mi úväzok

 

V dnešnom svete sa veľmi ťažko oddeľuje pracovný a súkromný život. Práve rannou čítacou rutinnou si zavediete do života určitý poriadok a harmonogram. Ľudia si často želajú mať viac voľného času pre seba, tak a teraz máte jedinečnú príležitosť si ho nájsť a určiť.

 

5. Budete mať čas na premýšľanie

 

To môže byť naozaj veľmi ľahké, stratiť sa vo svojich myšlienkach v týchto rušných dňoch. Práve kniha vás môže naviesť na myšlienky týkajúce sa vás, vášho života, voľnočasových aktivít a nie práce a povinností. Chtiac-nechtiac, práve pri čítaní sa zameriavate aj na veci, ktoré by ste inokedy možno ani neriešili.

 

Ku koncu svojho čítania si sadnite a vypracujte si zoznam vašich problémov a začnite ich riešiť produktívne. Je úžasné ako nepozorní alebo roztržití vieme byť, pokiaľ sa 100% nesústredíme na jednu konkrétnu vec. Zamerajte sa na svoje emócie, či ste šťastný, čo chcete v ten deň dosiahnuť... Jednoducho si vytvárajte určitú duševnú očistu. 

 

Odporúčame prečítať:Kalisia voňavá - elixír života

Zdroj foto:

pinterest

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Soňa Krátka

Soňa Krátka

20.08.2016 15:56

zaujímavý článok

Vaše meno:

Adriána Jakubová

Adriána Jakubová

31.08.2016 10:25

cez víkend áno no cez týždeň sa to nedá stíhať..

Vaše meno:

ľubka Olexyová

ľubka Olexyová

24.10.2016 22:15

ráno veľmi dobre páli"

Vaše meno:

Kristína Dická

Kristína Dická

25.05.2020 15:58

Osobne radšej čítam večer pred spaním :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.