Jar na tanieri

Jar je známa svojimi pestrými farbami, ktoré vnášajú do našich domácností harmóniu, pozitívnu energiu a radosť.

 

Vyhrajte sa s farbami pri varení aj vy, nakombinujte sýtu žltú, jasnú bielu, sviežu zelenú aj veselú červenú.

 

K tomu použite čisto jarné suroviny, čerstvé bylinky a všetko na tanieri prevoňajte ešte dokonalou jarnou dekoráciou.

 

 

Takto pripravené jedlo vám aj počas sychravých dní vnesie do príbytkov tú pravú slnečnú jar.

 

Odporúčame prečítať: Bezlepkové recepty: Sladké žemličky

Jar na tanieri

Zdroj: Shutterstock®

Špargľový šalát


Ingrediencie: špargľa, uhorka, červený melón (prípadne nahraďte jahodami), mäta, biely jogurt, med, limetky



Postup: Špargľu si pripravte do mäkka na pare. Umytú uhorku pozdĺžne nastrúhajte, jogurt zmiešajte s čerstvou limetkovou šťavou a trochou medu. Podávajte spolu, ozdobené lístkami čerstvej mäty.


Odporúčame prečítať: Beauty recepty: 5 tipov na domáce telové peelingy

Jar na tanieri

Zdroj: Shutterstock®

Fenikel s jablkom


Ingrediencie: čerstvý fenikel, jablko, pažítka, petržlenová vňať, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava, bagetky, parmezán



Postup: Fenikel umyte očistite, nakrájajte nadrobno. Jablko očistite a nakrájajte na tenké plátky. Čerstvú pažítku zmiešajte s vňaťou, pridajte olej, citrónovú šťavu, soľ aj korenie a zmiešajte s jablkom a feniklom. Nechajte marinovať v chlade cca 30 minút. Bagetky zapečte so strúhaným syrom a podávajte s pripraveným šalátom.


Odporúčame prečítať: Urobte si svoj vlastný wellness deň v pohodlí domova

Jar na tanieri

Zdroj: Shutterstock®

Jarné raňajky


Ingrediencie: vajíčka, paradajky, čierne olivy, pažítka



Postup: Vajíčka uvarte na tvrdo, rozpoľte a podľa fantázie ozdobte paradajkou, olivami, aj pažítkou


Odporúčame prečítať: 20 najčastejších problémov vo vzťahoch

Jar na tanieri

Zdroj: Shutterstock®

Bylinkový šalát
 

Ingrediencie: rukola, pažítka, bazalka, petržlenová vňať, vetvička čerstvého rozmarínu (prípadne čerstvý kôpor), reďkovka, maliny, avokádo, olivový olej, bylinková soľ



Postup: Bylinky dôkladne umyte a nasekajte. Avokádo očistite a nakrájajte na mesiačiky, zmiešajte s bylinkami a nakrájanou reďkovkou. Pridajte maliny, ochuťte olivovým olejom a štipkou soli.
 

Odporúčame prečítať:  Krok za krokom: Netradičná farebná kombinácia

Zdroj foto:

www.finedininglovers.cdn.crosscast-system.com, www.temeculawines.org, www.inspiredbyfamilymag.files.wordpress.com, www.motherearthnews.com, www.whiteonricecouple.com,

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

3 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

25.03.2014 07:28

milujem rôzne šalatiky len nie vždy sa mi ich chce chystať, ak by bol niekto kto by mi ich pripravoval nemala by som problém jesť ich každý deń :-)

Vaše meno:

Ivana Goliašová

Ivana Goliašová

27.03.2014 09:33

Fantastické :)!

Vaše meno:

Ivana Goliašová

Ivana Goliašová

27.03.2014 09:33

Fantastické :)!

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.