Bombera: Tento obľúbený módny kúsok Belly Hadid by si si mala ihneď zaobstarať!

Nie je to len Bella Hadid, ktorá nedá dopustiť na nadčasovú bomberovú bundu. Nosí ju aj Kendall Jenner, Hailey Bieber, dcéra Cindy Crawford – Kaia Geber či speváčka Ellie Goulding. 

Bomberku prehodenú cez elegantné oblečenie s logom amerického futbalového tímu Philadelphia Eagles nosila v rokoch 1991 a 1994 dokonca i Princezná Diana. 

Bomber bunda predstavuje vrcholový trend roku 2022, ktorý sa nesmelo, ale vo veľkom štýle presúva z pánskeho šatníka do toho nežnejšieho – ženského. Inšpirované delikátnym retro vzhľadom, bombery sa stávajú tzv. must have kúskom, ktorý vás zahreje počas chladných dní, a to vkusne a s noblesou.

Nielen pánske, ale aj dámske bomber bundy sa objavujú na mólach svetových značiek. Existuje celý rad štýlov a materiálov pre tieto typy búnd – od nylonu cez semiš až po hodváb, vyrobených tak, aby vyhovovali rôznym praktickým a estetickým potrebám. 

Kde sa bomberka vzala? Ako a k čomu ju nosiť?

Neprehliadni: Džínsová košeľa na 4 spôsoby: Takto ju nos a kombinuj aj počas jesene

Bomberka

Zdroj: Pinterest.com/gettyimages.co.jp, Pinterest.com/Comme un camion

Pôvod bomber bundy

Bomber bundy, ako ich dnes zvykneme označovať, boli pôvodne známe ako letecké bundy. Boli vytvorené americkým armádnym úradom pre letectvo v roku 1917, aby udržiavali v teple pilotov sediacich v neizolovaných kokpitoch prvých bojových lietadiel počas prvej svetovej vojny.

Medzi dvoma svetovými vojnami sa dizajn leteckých búnd vyvíjal spolu s pokrokom v letectve. Keď sa kokpity uzatvorili, vznikli i nové štýly bomber búnd. Kožená bomber bunda US Army typu A-1 mala pletený pás a manžety, ktoré nielen izolovali od studeného vzduchu, ale dodávali bunde obzvlášť lichotivý strih. 

Bomber bunda typu A-2 sa považuje za jeden z prvých návrhov, ktorý preklenul priepasť medzi vojenským a civilným oblečením. Po tom, ako sa v nej objavili vtedajšie hollywoodske ikony ako Humphrey Bogart, James Dean či Marlon Brando, sa bomberka stala obrovským hitom.

Z novšej kinematografie si možno spomeniete na Toma Cruisa v bomberke, ktorý rozbúchal všetky srdcia ako pilot vo filme Top Gun či na Ryana Goslinga vo filme Drive.

Ako nosiť bomberku

Zdroj: Pinterest.com/bloglovin.com, Pinterest.com/eonline.com, Pinterest.com/footwearnews.com

Ako nosiť bomberku?

Oversized, skrátené, podšité, zamatové, khaki alebo kožené – dámske bomber bundy sú ceneným kúskom elegantného a ležérneho vrchného oblečenia pre jeseň 2022. Bomberky vyzerajú skvelo s voľnými, tmavými džínsami alebo cargo nohavicami, ale tiež sa perfektne hodia k šatám na tenkých ramienkach. 

Bundu si môžete obliecť i k dlhej, ale i ku krátkej sukni. Bomberku v retro štýle skombinujte s košeľou s golierom alebo si pod ňu dajte teplý pletený sveter. Bomber bunda je jednoducho univerzálnym kúskom, ktorým môžete doplniť váš športový, elegantný, ale i minimalistický vzhľad. Podľa vášho outfitu si k nej môžete vybrať i tie správne topánky od lodičiek cez mokasíny, chelsea čižmy až po tenisky. 

A vy už svoju bomberku máte? Ak ešte stále váhate, nechajte sa inšpirovať galériou nižšie. 

Zdroj foto:

Zdroj foto: Zdroj foto: úvodná koláž - Pinterest.com/harpersbazaar.com, Pinterest.com/twitter.com, Pinterest.com/stealthelook.com.br

1 komentár
Janka Komadova

Janka Komadova

17.10.2022 20:28

Pre mladšie ročníky nič pre mna

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE