Tieto jednoduché muffiny sú skvelou voľbou na raňajky, desiatu, olovrant a vlastne kedykoľvek, keď vás prepadne chuť niečo zjesť. Dokonca ich mnohí odporúčajú aj ako prílohu k polievke. Vyskúšate práve takúto kombináciu?
Nech už ich zjete samostatne alebo ako prílohu k inému jedlu, vedzte, že sú maximálne chutné a krásne nadýchané. Okrem toho sú jednoduché na prípravu. Čo vám však môže zabrať najviac času, tak je príprava batatového pyré. No v tomto prípade aj jeho príprava je pomerne jednoduchá, keďže na nepotrebujete nič, len samotné bataty.
Výsledkom je domáca dávka muffinov, ktoré sú sakramentsky dobré s trochou masla alebo len tak – bez akéhokoľvek obohatenia a „prikrášlenia“. Nám sa už zbiehajú slinky a čo vám? Ak ste si povedali, že ich skúsite, tak poďte do toho!
Odporúčame aj: Kôprová omáčka na 3 rôzne spôsoby – ako dip, s vývarom i babičkina klasika
Zdroj: Depositphotos
Na muffiny potrebujete:
- 150 g hladkej múky
- 150 g celozrnnej múky
- 1 lyžičku sódy bikarbóny
- 40 g čerstvých lístkov baby špenátu
- 2 stredne veľké cibule
- 100 g syra feta
- 2 vajíčka
- 200 g gréckeho jogurtu
- 1 šálka pyré zo sladkých zemiakov
- 50 g masla
- 20 g parmezánu
Postup prípravy muffinov
- Dajte si uvariť sladké zemiaky. Pre požadované množstvo batatového pyré budete potrebovať približne 550 g batatov v surovom stave. Uvarené bataty popučte alebo rozmixujte na kašu a nechajte vychladnúť.
- Rúru dajte vyhriať na 180 °C. Formu na muffiny vymastíte olejom alebo do nej vložte papierové, poprípade silikónové formy na muffiny.
- Do väčšej misy preosejte múku a pridajte sódu bikarbónu.
- K múke vmiešajte umytý, osušený a nadrobno nakrájaný špenát. Rovnako aj nadrobno nakrájanú cibuľu a nadrobený feta syr (polovicu z daného množstva). Premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- V extra miske vymiešajte nastrúhaný parmezán, rozšľahané vajíčka, roztopené maslo a grécky jogurt. Premiešajte a na záver pridajte aj batatové pyré.
- Napokon spojte suché a mokré ingrediencie dokopy.
- Naplňte košíčky alebo formu na muffiny, posypte zvyšným syrom feta a muffiny dajte piecť. Pečte ich približne 25 až 30 minút.
- Pred podávaním nechajte muffiny vychladnúť. Prajeme DOBRÚ CHUŤ!
Vyskúšajte aj ďalšie fantastické muffiny pripravené na slano:
- Raňajkové vajíčkové muffiny s brokolicou, slaninou a sladkými zemiakmi
- Vláčne muffiny z tekvice Hokkaido: Voňavé a navyše zdravé!
- Recept na cuketové muffiny: Lepšie si určite nejedla!
- RECEPT: Najlepšie slaninové muffiny s jarnou cibuľkou
- Raňajkový tip: Sýte vajíčkové muffiny so slaninou a syrom
- Netradičné slané muffiny - rýchle a chutné raňajky