Rebarborový kompót z rúry

Leto je obdobie zberu a zavárania ovocia. Čerešne, višne alebo jahody už majú svoju sezónu za sebou a na marhule či slivky si ešte chvíľu počkáme. Ak vám rastie v záhrade rebarbora, teraz je správny čas na to využiť ju.

 

Vyskúšajte z nej pripraviť kompót z knihy Marmelády, džemy a rôsoly. Nezvyčajná kombinácia malín a rebarbory urobí chutný kompót k akémukoľvek jedlu. 

 

Recept (na približne jeden 200 ml pohár):

  • 1 kg rebarbory
  • 200 g cukru
  • 100 g malín (mrazených alebo čerstvých)
  • 1 celá škorica

 

 

Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Marmelády, džemy a rôsoly (recenzia)

Rebarborový kompót z rúry

Zdroj: Shutterstock®

Rebarborový kompót z rúry

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

 

Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Z rebarbory stiahneme hrubé vlákna, stonky umyjeme a pokrájame na asi 4 cm veľké kúsky. Zvaríme cukor a 5 polievkových lyžíc vody. Čerstvé maliny preberieme.

 

Rebarboru, maliny a škoricu natlačíme do formy na biskupský chlebík, zalejeme cukrovým sirupom, zakryjeme alobalom a v horúcej rúre na strednej priečke (v teplovzdušnej pri 180 stupňoch) 30 – 35 minút dusíme. Rebarborový kompót podávame horúci alebo vlažný alebo ihneď plníme do sterilizovaných alebo horúcou vodou vypláchnutých pohárov a uzatvoríme. 

 

Dobrú chuť!

Rebarborový kompót z rúry

Zdroj: Shutterstock®

Rebarborový kompót z rúry

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.luci.sk

4 komentárov
Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

05.07.2015 15:25

rebarbora je jedna z mála surovín ktorej som zatiaľ na chuť neprišla

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

05.07.2015 19:43

mňam to je určite super

Vaše meno:

Iveta Ondáková

Iveta Ondáková

05.07.2015 21:44

Mne zasa rebarbora veli chutí,kompot vyzera velmi dobre :)

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

29.07.2018 14:05

vyzera dobre

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE